Cumhurbaşkanlığı'ndan YAŞ iddialarına yanıt

CBM, Cumhurbaşkanı'nın Yüksek Askeri Şura kararlarını imzalamayacağını açıkladığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnameleri imzalama konusunda yerindelik denetimi yapmadığının bilinmesine rağmen, Yüksek Askeri Şura kararlarını imzalamayacağını açıkladığı yönündeki iddia gerçeği yansıtmadığı gibi, emekli olan bir Genelkurmay Başkanı'na olağanüstü boyutlara ulaşan bir fiyatla özel bir aracın alındığı iddiası da iftiradır" denildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir siyasi parti grup başkanvekilinin Yüksek Askeri Şura kararları ile ilgili olarak yaptığı gerçek dışı yorum ve değerlendirmeler sebebiyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasında yarar görülmüştür.

Öncelikle Devlet kurumları arasındaki iyi ilişkilerin, bir siyasi parti temsilcisi tarafından kamu yararı ve hizmet gerekleri göz ardı edilerek eleştirilmesi ve Yüksek Askeri Şura'dan ihraç kararı çıkmamasının üzüntüyle karşılanmasının sebebi anlaşılamamıştır.

Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnameleri imzalama konusunda yerindelik denetimi yapmadığının bilinmesine rağmen, Yüksek Askeri Şura kararlarını imzalamayacağını açıkladığı yönündeki iddia gerçeği yansıtmadığı gibi emekli olan bir Genelkurmay Başkanına olağanüstü boyutlara ulaşan bir fiyatla özel bir aracın alındığı iddiası da iftiradır.

Silahlı Kuvvetlerimizi zan altına sokan bu tür iddialar kamuoyunda yanlış kanaatler oluşmasına yol açmaktadır. Bu sebeplerle, sözü edilen haksız iddialar üzüntüyle karşılanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."