Dacia ilk 10 arasında

Aybar, Dacia'nın geçen sene yüzde 125 büyüdüğünü belirterek, en çok satış yapan ilk 10 marka içinde olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Dacia'nın 2010 yılında binek pazarında yüzde 125'lik bir büyüme gerçekleştirerek pazar payını yüzde 2,5 seviyesine yükselttiği ve en çok satış yapan ilk 10 marka içinde olduğunu bildirdi. 

Aybar, "Duster Dene Duster Kazan" kampanyası talihlisine aracını teslim etmek ve Dacia satışlarına ilişkin genel bir değerlendirme yapmak amacıyla Avantgarde Otel'de düzenlediği basın toplantısında, ocak ayında toplam otomobil pazarında 30 bini binekte, 15 bini de ticari araçta olmak üzere 45 bin adet satış  yapıldığını belirtti.

Geçen yıl ile bu yılın ocak ayları karşılaştırıldığında, bu rakamların oldukça iyi olduğunu ve 2011 yılında da tahminlerini korumaları gerektiğini gösterdiğini ifade eden Aybar, Renault Mais olarak 2010 yılında kendilerini sevindiren en önemli gelişmenin Dacia markası olduğunu söyledi.

Aybar, "Dacia 2010 yılında binek pazarında yüzde 125'lik bir büyüme gerçekleştirerek pazar payını yüzde 2,5 seviyesine yükseltti. Dacia, 2009 yılında 9 bin 791 olan satış adedini 2010 yılında 19 bin 168 adede yükselterek toplam pazarda yüzde 96 oranında önemli bir büyüme kaydetti ve en çok satış yapan ilk 10 marka arasında yer aldı. Bunlar bizler için son derece önemli..." dedi.

Dacia'nın böyle kısa sürede bu başarıya nasıl geldiğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aybar, Dacia satışlarının 2004 yılında Renault grubu içinde başladığını ve o tarihten beri markada önemli bir çıkışın devam ettiğini vurguladı. Aybar, bu başarının altında yatan nedenlerden birinin Renault grubunun Dacia markasını satın aldıktan sonra yaptığı yatırımlar olduğunu ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir