Dampinge karşı önlem 2011'de sona erecek

Listede; parkeler, klimalar, boru bağlantı parçaları, polyester elyaf, granitler, kontraplaklar ve iplikler var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çeşitli ülke menşeli bazı ürünlere uygulanan dampinge karşı önlemlerin süresi 2011 yılının ikinci yarısında doluyor.

Söz konusu ürünlerin, ithalatta haksız rekabetin önlenmesi amacıyla uygulanan dampinge karşı önlem, ilgili sektör kuruluşlarının nihai gözden geçirme işlemi talep etmemeleri halinde sona erecek ve bu ürünler sadece gümrük vergisi ödenerek ithal edilebilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Dış Ticaret Müsteşarlığı tebliğine göre, 2011 yılının ikinci yarısında dampinge karşı önlemi sona erecek olan ürünlere ait liste dahilinde, parkeler, klimalar, boru bağlantı parçaları, polyester elyaf, granitler, kontraplaklar ve iplikler bulunuyor.

Bu ürünlerin yerli üreticilerinin veya yerli üretim dalı adına hareket ettiğini belgeleyen gerçek veya tüzel kişi ya da kuruluşların ilgili üründeki önlemin sona ermesinin dampingin ve zararın devam etmesine veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı iddiasıyla bir nihai gözden geçirme soruşturması açılmasını talep etme hakları bulunuyor.

Ancak ilgili yerli üreticilerin veya tüzel kişi ya da kuruluşların iddialarını ve taleplerini yeterli delillerle desteklemeleri gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir