Darüşşafaka'dan 8 Haziran'da bağışa çağrı

Sosyal Bağış Hareketi'nin üçüncü STK'sı Darüşşafaka Cemiyeti oldu. Her ay bir STK'nın sosyal medya üzerinden tanıtıldığı harekette, 8 Haziran Perşembe günü bağışlar, 154 yıldır varlığını bağışçıları sayesinde sürdüren Darüşşafaka için toplanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'de bireysel bağış ve sivil toplum kuruluşu (STK) bilinci yaratmak amacıyla çalışan Sosyal Bağış Hareketi'nin üçüncü STK'sı Darüşşafaka Cemiyeti oldu. Her ay bir STK'nın sosyal medya üzerinden tanıtıldığı harekette, 8 Haziran Perşembe günü bağışlar, 154 yıldır varlığını bağışçıları sayesinde sürdüren Darüşşafaka için toplanacak.

Marjinal Sosyal'in girişimi, Facebook'un katkılarıyla başlatılan Sosyal Bağış Hareketi, Türkiye'de bireysel bağış ile sivil toplum bilincini uyandırmak ve STK'lara güç vermek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor. 15 ay boyunca her ay bir STK'nın sosyal medya üzerinden tanıtıldığı hareketin üçüncü STK'sı Darüşşafaka Cemiyeti oldu. 154 yıldır bağışçılarının desteğiyle yaşamları eğitimle değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti için bağışlar 8 Haziran Perşembe günü toplanacak.

Türkiye tarihinin eğitim alanındaki ilk ve en köklü sivil örgütlenme kurumu Darüşşafaka, 1863 yılında Kapalıçarşı ve çevresinde çalışan çocukların okutulması amacıyla aydın bürokrat ve bilim adamları tarafından kuruldu. Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz çocuklara parasız ve yatılı eğitim veren kurum, yıllardır eğitim aracılığıyla dokunduğu yaşamları değiştiriyor.

Bağışçıları arasında Zübeyde Hanım ve Sait Faik Abasıyanık gibi önemli isimlerin bulunduğu kurum, bugüne dek halkın desteğiyle binlerce öğrencinin ortaokul 1. sınıftan lise sona kadar tam burslu ve yatılı eğitim almasını sağladı. Aralarında matematikçi Salih Zeki, bilim insanı Adnan Sokullu, edebiyatçı Ahmet Rasim, tiyatrocu İhsan Devrim, karikatürist Tekin Aral ve ressam Mahmut Cuda'nın da bulunduğu birçok değerli sanatçı, sporcu, bilim ve fikir insanı Darüşşafaka'da yetişti.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, Sosyal Bağış Hareketi'ne katılmalarıyla ilgili, “Darüşşafaka olarak, her yıl sınavımızda başarılı olan 120 öğrenciyi bünyemize katarak onların eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi ihtiyaçlarını lise mezuniyetine kadar karşılıyoruz. Annesi veya babası hayatta olmayan çocuklarımızın akademik donanım ve 21. yüzyıl becerileriyle beraber; insani ve kültürel değerlere sahip sosyal bireyler olmaları için çalışıyoruz. Çocuklarımızın yaşamlarını eğitimle değiştiriyor ve onlara desteğimizi yaşam boyu sürdürüyoruz. Bir buçuk asrı aşkın süredir, varlığını yalnızca bağışlarla sürdüren bir kurum olarak, Türkiye'nin her yerinden bağışçılarımızı 8 Haziran'da bizlerle dayanışmaya bekliyoruz” dedi.

Darüşşafaka, 8 Haziran Sosyal Bağış Günü'nde herkesi bağışa davet ediyor. Kuruma bağışlar Darüşşafaka internet sitesinden, internet bankacılığından, banka havalesiyle ya da SMS yoluyla yapılabiliyor.

Darüşşafaka ve Sosyal Bağış Hareketi için kullanılacak hashtagler; “#sosyalbağışhareketi”, “#birinizhepimiziçin”, “#darüşşafaka154yaşında” ve ”#154yıllıkbağışöyküsü” olacak.

Darüşşafaka'ya Facebook veya internet sayfası üzerinden bağış yapmak için aşağıdaki adresleri ziyaret edebilirsiniz:

https://www.facebook.com/sosyalbagishareketi/

https://www.facebook.com/darussafaka

https://www.darussafaka.org/

SMS üzerinden bağış yapmak için, “Bağış” yazıp 1863'e yollayabilirsiniz.