Davutoğlu Irak Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Iraklı mevkidaşı Hoşyar Zebari ile yaptığı telefon görüşmesinde, Irak-Türkiye ilişkileri, Irak'taki son gelişmeler ve Suriye'deki durum ele alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bakan Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Zebari ile telefon görüşmesi yaptı. İkili ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki kararlılığın vurgulandığı görüşmede, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretlerde ele alınan çeşitli konular da gözden geçirildi. 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, Irak'ta son dönemde artan şiddet olayları konusunda Irak'ın istikrar ve refahının önemine vurgu yaptığı ve seçimlere doğru gidilen kritik dönemde ülkede yeni bir şiddet sarmalının oluşmaması yönündeki temenni ve dileklerini ilettiği, Zebari'nin de Türkiye'nin yapıcı görüş ve tutumunu takdir ettiği belirtildi. 

Görüşmede ayrıca Suriye'yle ilgili Cenevre-2 Konferansı hazırlıkları ve ülkedeki insani durumun da ele alındığı ifade edildi. 

Suriye'ye komşu ülkelerin katılımıyla, daha önce Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği başkanlığında ekim ayında Cenevre'de düzenlenen toplantıda kararlaştırıldığı üzere, komşu ülke Dışişleri Bakanlarının Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile birlikte bu ay içinde Türkiye'de Suriyelilerin barındığı bir kampı ziyaret etmesi ve Suriye'deki insani durumu ele alması üzerinde mutabık kalındığı bildirildi. 

Kamp ziyareti konusu, Davutoğlu'nun dün Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile yaptığı telefon görüşmesinde, geçen hafta da Türkiye'de bulunan Lübnan Sosyal İşler Bakanı Vail Ebu Faur'un ziyareti sırasında ele alınmış ve bu konuda mutabakata varılmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir