Davutoğlu, yurtdışı gezisine çıkıyor

Dışişleri Bakanı, Lüksemburg, Almanya, ABD ve Rusya'yı ziyaret edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunmak ve çeşitli toplantılara katılmak üzere bu hafta 4 ülkeyi ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun 15-19 Haziran günlerinde sırasıyla Lüksemburg, Almanya, ABD ve Rusya'yı ziyaret edeceği bildirildi.

Davutoğlu'nun Orta Doğu'daki jeopolitik gelişmeleri ele almak üzere yarın Lüksemburg'da İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos ile Uluslararası Barış Enstitüsü Başkanı Terje Roed Larssen'in ev sahipliğinde ve AB Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi toplantısı çerçevesinde düzenlenecek gayri resmi çalışma yemeğine katılacağı belirtildi.

Açıklamada, Davutoğlu'nun Lüksemburg'un ardından Almanya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in daveti üzerine Almanya'ya geçeceği ve ikili ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası konuları ele alacağı kaydedildi. Davutoğlu'nun Almanya'daki Türk toplumunun ileri gelenleri ve çatı kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Almanya'da görev yapan başkonsoloslarla bir araya geleceği, ayrıca Körber Vakfında bir konferans vereceği bildirildi.

Davutoğlu, Almanya'nın ardından da New York'a giderek 18 Haziran Perşembe günü yapılacak olan Irak konulu BM Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık edecek.

ABD'den sonra Rusya'ya gidecek olan Davutoğlu, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile iki ülke arasındaki ikili ilişkileri, bölgesel ve uluslararası konuları ele alacak.