DEİK, Çin'le ticaret köprüsü kuruyor

DEİK Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Özyeğin, Çin'in Ankara Büyükelçisi Aiguo'yu işbirliğine davet etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Hüsnü Özyeğin, Türkiye ile Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Çin'in Ankara Büyükelçisi Song Aiguo'yu işbirliğine davet etti. 
DEİK'ten yapılan açıklamaya göre, Song Aigu ile dün görüşen Özyeğin, Türkiye'nin önde gelen firmaların yöneticilerinden oluşan bir heyetin Çin'e yatırım için gidebileceğini söyledi. 
Özyeğin, devlet desteğinin sağlanması ve Çin'in önde gelen firmalarıyla ortak toplantılar düzenlenmesi konusunda büyükelçiden destek beklediğini aktardı.
Çin'den gelecek iş adamı ve yöneticilerden oluşan heyeti ağırlamak istediğini söyleyen Özyeğin, Türkiye'de hangi ticari imkanların bulunduğunu bizzat anlatmak istediğini kaydetti. 
İstanbul'un özellikle alışveriş merkezi konusunda dünyanın sayılı şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Özyeğin, Çinli heyeti iki gün boyunca İstanbul'da ağırlamak istediğini sözlerine ekledi.
DEİK, Çin'de temsilcilik açacak
DEİK olarak Çin'de temsilcilik ofisi açılması yönünde çalışmalar yürütüldüğünü büyükelçiye hatırlatan Özyeğin, bu konuda da destek beklediklerini hatırlattı. 
Özyeğin, özellikle Çin'in hangi bölgelerinin önem teşkil ettiği ve temsilcilik ofisinin kuruluş aşamasında uygulanacak prosedürlerin aşılması ve ofisin faaliyetlerinin yürütülmesi için yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir