Delegeler en az oyu MYK'ya verdi

CHP Parti Meclisi'nde en az oyu alanlar arasında Kılıçdaroğlu'nun 3 Kasım'da yenilediği Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin ağırlıkta olması dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP 15. Olağanüstü Kurultayı'nda yenilenen Parti Meclisi'nde (PM) en az oyu alanlar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Kasım'da yenilediği Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin ağırlıkta olması dikkat çekti.

Ankara Arena'da dün yapılan kurultayda seçilen PM listesindeki “cinsiyet kotası” tartışması sürerken PM seçimlerinde delegelerin “üzerini çizdiği” isimler ağırlıklı olarak eski Genel Sekreter Önder Sav ile yaşanan MYK krizinde Kılıçdaroğlu'na destek veren isimlerden oluştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın “Yeni tüzüğü uygulayın” uyarısı üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3 Kasım'da toplanacak olan PM'de listeyi açıklama kararı almıştı. Ancak PM toplantısı öncesi eski Genel Sekreter Önder Sav ile yaşanan kriz üzerine Kılıçdaroğlu toplantıyı iptal ederek yeni MYK'yı açıklamıştı.

PM seçimlerinde en az oyu 762 ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin aldı. Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu bin 30, yaptığı açıklamalar ile bazı CHP'lilerin tepkisini çeken Enver Aysever de bin 38 ile en az oy alan PM üyeleri arasında bulunuyor. Aysever'in ardından en düşük oy alan PM üyeleri ise ağırlıklı olarak mevcut MYK'yı oluşturan Genel Başkan Başkan Yardımcılarından oluşuyor. Seçim sonuçlarına göre Mesut Değer bin 62, İsa Gök bin 67, Alaattin Yüksel bin 71, Hurşit Güneş bin 80, Sencer Ayata bin 84, Mehmet Ali Özpolat ve Umut Oran bin 88, Süheyl Batum da bin 89 oy ile en az oy alan PM üyeleri arasında bulunuyor. Genel Başkan Yardımcılarından İzzet Çetin bin 92, Didem Engin bin 95, Melda Onur ve Mehmet Zeki Gündüz ise bin 100 oy aldılar.

PM belirlendi, seçime itiraz geldi

Listeye onay, Gürsel Tekin'e çizik

Bu konularda ilginizi çekebilir