Demirkent yeniden Başkan

Gazete Sahipleri Derneği Başkanlığı'na Didem Demirkent seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gazete Sahipleri Derneği Başkanlığı'na Dünya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Didem Demirkent yeniden seçildi.

Gazete Sahipleri Derneği'nin Olağan Genel Kurulu dün İstanbul'da yapıldı. Gazeteleri adına 37 temsilcinin katıldığı genel kurul Alev Coşkun'un başkanlığında toplandı. Yönetim ve denetim kurullarının raporları okundu ve ibra edildi. Yıllık bütçe ayarlamalarının gazetelerin tirajlarına göre düzenlenmesi kararı alan Gazete Sahipleri Derneği Genel Kurulu'nda daha sonra yeni dönem yönetim ve denetim kurullarının seçimine geçildi. Dünya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Didem Demirkent yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı'na oybirliğiyle seçildi. Yapılan seçim sonrasında Gazete Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu şu üyelerden oluştu: Didem Demirkent (Başkan - Dünya), Hanzade Doğan Boyner (Milliyet), Enver Ören (Türkiye), Osman Saffet Arolat (Dünya), Mehmet Ziya Gökalp (Yeni Şafak).

Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine, Hürriyet Gazetesi'nden Dursun Ali Yılmaz, Gözcü Gazetesi'nden Rahmi Turan ve Türkiye Gazetesi'nden Yavuz Özgün seçilirken, Denetim Kurulu asil üyeliklerine Milliyet Gazetesi'nden Nurcan Akad, Fanatik Gazetesi'nden Asil Alptekin ve Hürriyet Gazetesi'nden Haluk Çömlekçioğlu seçildiler. Denetim Kurulu yedek üyeleri ise Hürriyet'ten Korhan Kurtoğlu, Posta Gazetesi'nden Avni Süleymanoğlu ve Vatan Gazetesi'nden Bahadır Zaimoğlu olarak belirlendi.

Seçim sonrasında yapılan değerlendirmede, derneğe henüz üyeliği olmayan gazetelerin ziyaret edilerek üyeliğe çağrılması ve ortak çıkarlar etrafında işbirliği imkanlarının araştırılması yönünde prensip kararı alındı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir