Demirtaş: Ölü sayısı 32'ye çıktı

Selahattin Demirtaş, "Çok acı bir olay, insanlık dışı bir katliam. 32 pırıl pırıl gencimizi kaybettik" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Suruç'ta dün yaşanan saldırının "insanlık dışı ve barbarca bir katliam" olduğunu belirterek, bundan böyle parti binalarının güvenlik önlemlerini artıracaklarını dile getirdi.

Demirtaş HDP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin soruları üzerine, "Çok acı bir olay, insanlık dışı barbarca bir katliam var. 32 gencimizi kaybettik. Biz bundan sonra parti binalarımıza dönük tedbirlerimizi artıracağız. Sivil toplum kuruluşları da kendilerine dönük tedbirlerini artırsınlar, halkımız güvenlik tedbirlerini artırsın" diye
konuştu.

Demirtaş parti güvenliklerini sağlayacaklarına dair açıklamalarının bazı medya organları tarafından "silahlanma çağrısı" olarak nitelendirilmesine de tepki gösterdi. 

Demirtaş, "Bu acı çok büyük fakat ama samimiyetle söyleyeyim katliam sonrası yapılan değerlendirmeler ve partimize dönük saldırılar bu katliam kadar acıdır" dedi.

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, "Böylesine katliamlar karşısında bile maalesef ülkenin medyası ve siyasetçileri birbirlerine yakın duramıyorlar... İnsanlık adına utanç verici bir durum...Buna rağmen demokrasi, adalet ve barış ilkelerinden vazgeçmeden, kardeşliği büyüterek huzur içinde yaşayacağız" dedi.

Demirtaş, sorulara cevap vermezken MYK toplantısı sonrası kapsamlı değerlendirme yapılacağını sözlerine ekledi. 

HDP Genel Merkez Binasına siyah bayrak 

hdp_genel1.jpg

Bu arada Demirtaş binaya girdikten sonra, HDP Genel Merkezi'ne siyah bayrak asıldı. 

Parti binası girişinde ve önünde ise güvenlik önlemlerinin arttığı görüldü.