Denizlerde tatil yoğunluğu

Bayram tatilini Ege ve Akdeniz yörelerindeki tatil merkezlerinde geçiren tatilciler, Çanakkale'deki iskelelerde yoğunluk oluşturdu. İDO'nun, Bandırma-Yenikapı seferleri tatilcilerin dönüşü nedeniyle artırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ramazan Bayramı'nı Ege kıyılarında geçiren ve dönüş için deniz ulaşımını tercih eden tatilciler, Bandırma İskelesi'nde, Çanakkale Boğazı'nı kullanarak İstanbul ve Trakya yönüne giden tatilciler de Çanakkale'deki iskelelerde yoğunluğa neden oldu. 

Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz yörelerindeki tatil merkezlerinde geçirerek, bayramın son gününde dönüşe başlayan tatilcilerin araçları, zaman zaman iskelelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Araç yoğunluğu nedeniyle şehir merkezindeki trafikte de aksamalar yaşandı.  

Yoğunluk nedeniyle, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ile Gelibolu-Lapseki arasında yolcu ve araç taşıyan feribotlar, yoğunluğu eritebilmek amacıyla sefer saatini beklemeksizin, dolduğunda hareket etti. 

Bazı tatilciler, İstanbul'dan 11 saatte Çanakkale'ye geldiklerini, dönüş yolculuğunun ise 5 saat sürmesini beklediklerini belirtti. 

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Gelibolu-Lapseki arasında toplam 10 feribotun aralıksız çalıştığını bildirdi. 

111-020.jpg

Bandırma İskelesi'nde tatil yoğunluğu

Ramazan Bayramı'nı Ege kıyılarında geçiren ve dönüş için deniz ulaşımını tercih eden tatilciler, Bandırma İskelesi'nde yoğunluğa neden oldu.   

İstanbul'a gitmek için Bandırma İskelesi'ne sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan tatilciler, uzun araç kuyrukları oluşturdu. 

Bayramın son günü Bandırma İskelesi'nden İstanbul'a yaklaşık 8 bin 500 yolcu ve bin 400 aracın geçişinin sağlanacağını tahmin eden yetkililer, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO), Balıkesir (Bandırma)-İstanbul (Yenikapı) seferlerinin yoğunluk nedeniyle artırıldığını açıkladı. 

Topçular Feribot İskelesi'nde bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı tatilinin son günü nedeniyle Topcular Feribot İskelesi'nden bugün 25 bin aracın geçiş yapmasının beklendiği bildirildi. 

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde Yalova'daki Topçular İskelesi'nde hareketlilik başladı. Gişelerde, zaman zaman yaşanan yoğunluğun, akşam saatlerine doğru artması bekleniyor. 

Bayramın birinci ve ikinci gününde toplam 63 bin aracın iskeleden geçiş yaptığını belirten İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) yetkilileri, bu sayıya bugün 25 bin aracın daha ekleneceğini tahmin ediyor. 

İDO, yoğunluk nedeniyle Topçular-Eskihisar hattındaki feribot sayısını 14'ten 18'e çıkarırken, Eskihisar-Tavşanlı hattında sefer yapan İstanbullines firmasının da 4 feribotla hizmet verdiği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir