Devlere hassas parça üretiyor

Kanca, aralarında Bentley, Porsche ve Audi'nin de bulunduğu dünyanın dev otomobil markalarına dövme parça üretiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin gizli şampiyon şirketlerinden biri de dünyanın dev otomobil markalarına parça üretiyor. 1960'ların başında küçük bir atölye ile temeli atılan Kanca A.Ş., bugün aralarında Porsche, Bentley, VW, Renault, Toyota, Ford ve Fiat gibi dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinin de bulunduğu çok sayıda markaya parça üretiyor. Şirket, Türkiye'den Alman demiryollarına dövme parça tedariği yapan ilk firma unvanını da taşıyor. Bu yıl devreye girecek yeni projelerle birlikte 50 milyon Euro ciro öngören Kanca'nın yeni hedefinde ise Türk cumhuriyetleri, Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri var.

İngiltere'de aldığı fabrikayı Türkiye'ye taşıyor

2010'u yatırım yılı olarak ilan eden Kanca, İngiltere'de satın aldığı bir Japon otomotiv yedek parça fabrikasının üretim hattını da Türkiye'ye getirmeyi planlıyor. Kanca A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Kanca, böylelikle hem üretim miktarında artış sağlayacaklarını hem de üretilen parça türlerinde daha fazla hassasiyet yakalayacaklarını söyledi.

Kanca'ya göre, Avrupa'da 3.5, dünyada ise 20 milyon tonun üzerinde bir büyüklüğe sahip olan dövme parça pazarında kendileri için önemli bir büyüme potansiyeli bulunuyor. Alper Kanca, "Önümüzdeki döneme ilişkin öncelikli hedefimizi Avrupa pazarında büyümek" diyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir