Devletin zirvesinden Ramazan Bayramı mesajı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ramazan Bayramı dolayısıyla devletin zirvesinden kutlama mesajları yayımlandı.

'Tarihe örnek gösterilecek bir iz bırakacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif'in sonuna gelindiğini, millet olarak sevgiyle, muhabbetle kucaklaşılacak bir bayrama daha kavuşulduğunu belirtti.

Dünyanın pek çok yerinde Müslümanların, bu bayrama da gözleri yaşlı girdiğini belirten Erdoğan, şunları ifade etti:

"Filistin’de yıllardır süren zulme ve haksızlıklara, Irak'ta yüz binlerce insanın, Suriye'de son 4 yılda 300 binin üzerinde masumun ölümüne seyirci kalan Batı, kendi çıkarlarını korumak uğruna tüm dünyaya telkin ettiği ilkelere sırtını dönüyor. İşte böyle bir ortamda Türkiye, tarihinden, kültüründen, vicdanından aldığı güç ve sorumlulukla hakkı, hakikati, insani değerleri savunma konusunda tutarlı bir çizgi izlemenin çabası içinde. Bu duruşun elbette bize bir maliyeti var. Ama tarihe ve ecdada karşı sorumluluğumuz, millet olarak bu fedakarlığı göze almamızı zorunlu kılıyor."

Erdoğan, "Bugün de zor zamanlarında kardeşlerimizin yanında yer alarak, tarihe insanlık adına iftihar vesilesi olacak, örnek gösterilecek bir iz bırakacağımıza inanıyorum. Ramazan Bayramı, inşallah, millet olarak bu anlayış etrafında yekvücut olmamızı sağlayacaktır" dedi.

TBMM Başkanı Yılmaz: Uzlaşma kültürünü yaşatmak zorundayız

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramın manevi ikliminin herkesi kuşatması, milleti iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturması dilediğinde bulundu.

Yılmaz, insanlığın kurtuluşuna ve aydınlanmasına vesile olan İslam'ın getirdiği mesajlara bugün, dünden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin yarınlarını bugünden teminat altına alacak, ekonomik, siyasal ve toplumsal bakımdan gelişmesini sağlayacak reformların yapılmasına ihtiyacımız vardır. Özellikle siyaset kurumu olarak milletimizin bizlere duyduğu güveni boşa çıkarmamakla yükümlüyüz. Sorunlarımızı çözmek ve geleceğimizi inşa etmek için aramızdaki diyalog kapısını açık tutarak uzlaşma kültürünü yaşatmak zorundayız.

Başbakan Davutoğlu: Tam bir güven hissi içinde olun

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Her şeyden önce mübarek Ramazan sonrasında, mübarek bayramınızı tebrik ediyorum. Ailelerimize, çocuklarımıza, torunlarımıza, büyüklerimize bayram sevinci içinde nice günler temenni ediyorum. Allah Ramazanımızı ve bayramımızı hayırlı vesilelere kılsın ve kardeşliğimizi daim eylesin" ifadelerini kullandı

Bayramda Türkiye için gelecek hazırlama düşüncesinde olacaklarını belirten Davutoğlu mesajını şöyle sürdürdü, '7 Haziran seçimlerini barış ortamı içinde yapmış olmanın gururunu taşıyoruz. Şimdi onun gereğini yaparak inşallah ülkemizde, ülkemizi 2023’e taşıyacak güçlü bir hükümeti oluşturmanın çabası içindeyiz. Sizler bayramınızı müsterih bir şekilde ve mutlu bir şekilde kutlayın. Ülkenize güvenin, bu ülkenin potansiyeline, bu ülkenin dayandığı değerlere güvenin ama en önemlisi kendinize güvenin ve sizinle birlikte yürüyen bütün kardeşlerimize tam bir güven hissi içinde olun.' 

Kılıçdaroğlu: Her şeyden önce Türkiye

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yayımladığı mesajda, "Demokrasi, çatışma yerine uzlaşmayı, kutuplaşma yerine birlikte yaşamayı zorunlu kılan bir siyasi sistemdir. O yüzden iç veya dış bütün sorunlarımızla yüzleşirken, ortak akıldan yararlanmak, toplumun tüm kesimlerine hoşgörü içerisinde yaklaşmak demokrasinin olmazsa olmazıdır" dedi.

Siyasetin Türkiye'ye ve millete huzur vermesi ve ülkenin yeni ufuklara yelken açması için gerekli öngörüye sahip olması gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Siyasetin asli görevi dört kelimeden ibarettir: 'Her şeyden önce Türkiye.' Herkes bu bilinçle hareket etmeli, Türkiye'ye hizmet etme onuruna layık olmalıdır" ifadesini kullandı.