'Diplomaside en uç noktadır'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda hükümetinin uçuş iznini iptal etmesi üzerine yaptığı değerlendirmede, "Her bakımdan skandaldır ve kabul edilemez. Diplomaside en uç noktadır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda hükümetinin uçuş iznini iptal etmesinin ardından Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu iptal kararına ilişkin olarak, "Her bakımdan skandaldır ve kabul edilemez. Diplomatik teamüllere sığmaz. Bir kere diplomaside en uç noktadır. Yani böyle bir şey, bir Dışişleri Bakanının uçuş izninin, yazılı bir şekilde verilen uçuş izninin, tekrar yazılı şekilde iptal edilmesi hiçbir bakımdan kabul edilemez." dedi.

"Hollanda seçimlerinden sonra gelirim"

Ziyaret öncesi Hollanda dışişleri bakanı ile görüştüğünü aktaran Çavuşoğlu, "Hollanda Dışişleri Bakanı ile görüştüm kendisine 'Ziyaretim Hollanda seçiminde sizi zora sokacaksa Hollanda seçimlerinden sonra gelirim' dedim. Kendisi bana 'seçim sonrası da gelmeni garanti edemem' dedi. Ben kendisine 'bu hoş bir durum değil sen başbakanınla görüş kararını bana bildir' dedim. Bu konuşmanın ardından Hollanda Başbakanı, Türk Dışişleri Bakanı'ın gelmesini istemiyoruz gelirse laleleri, müzeleri ziyarete gelsin gibi makamına yakışmayan hafiflikte bir açıklama yaptı. Bir kere o laleler Osmanlı'dan Hollanda'ya gitti. Ama görüyorum ki laleler onları adam edememiş. İsterlerse onlara yeni laleler gönderebiliriz, belki adam olurlar." diye konuştu.

Hollanda'dan Türkiye açıklamasıHollanda'dan Türkiye açıklaması

Bu konularda ilginizi çekebilir