Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'ye yanıt

Dışişleri Bakanlığı, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin açıklamalarıyla ilgili, 'AB esasen Türk milleti nezdinde, terörle mücadele konusundaki inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiştir' açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin açıklamalarına ilişkin, "AB esasen Türk milleti nezdinde, terörle mücadele konusundaki inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mogherini'nin dün Türkiye hakkında yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğu belirtildi.

Darbe teşebbüsünden bu yana AB'nin beklenilen desteği vermediğine ve önyargılı bir tutum sergilediğine dikkat çekilen açıklamada, "AB maalesef terörizmle mücadele konusunda da Türkiye’nin hassasiyetlerini anlamamakta ısrar etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

AB'nin, Türkiye'deki terör saldırılarını kınamakla bu konuda üzerine düşen sorumluluklardan kurtulamayacağını anlaması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK’ya açıkça silahı bırakma çağrısı yapamayan, teröristlerin serbestçe ülkelerinde dolaşmalarına ve Türkiye aleyhine propaganda ve eylemlerini yürütmelerine ses çıkarmayan ve hatta PKK’nın Avrupa Parlamentosu koridorlarında sergi açmasına müsaade eden, Türkiye söz konusu olunca terörizmi silahlı mücadele şeklinde yansıtan kararlara imza atan AB, esasen Türk milleti nezdinde, terörle mücadele konusundaki inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiştir. Bu sebeple, bu tür açıklamaların bizim açımızdan bir değeri bulunmamaktadır."

Mogherini dün yaptığı yazılı açıklamada, AB ve üye ülkelerin, Türkiye'de en son yaşanan gelişmeleri "ciddi endişeyle" takip ettiğini belirtmişti.

'Türkiye, AB'den terörle mücadelede somut işbirliği bekliyor''Türkiye, AB'den terörle mücadelede somut işbirliği bekliyor'

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir