Dışişleri bakanları, Suriye için bir araya gelecek

Suriye ihtilafındaki son gelişmelerin ele alınacağı Dışişleri Bakanları toplantısı, İngiltere'de yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye, Fransa, ABD, S.Arabistan, Katar, BAE, Almanya, Ürdün, İtalya ve AB bakanları Suriye toplantısında bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'un evsahipliğinde yapılacak olan Suriye konulu toplantıya katılacak. Toplantıya, Türkiye'nin yanısıra Fransa, ABD, S.Arabistan, Katar, BAE, Almanya, Ürdün, İtalya ve AB de davetli. Toplantıda, Suriye ihtilafındaki son gelişmelerin Bakanlar düzeyinde ele alınması öngörülüyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'un evsahipliğinde yapılacak olan Suriye konulu toplantıya katılacak. Sözkonusu toplantıda Suriye muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu (MYK) Koordinatörü Riyad Hicab Suriye'de siyasi geçişe ilişkin vizyonunu sunacak. Toplantıya, Türkiye'nin yanısıra Fransa, ABD, S.Arabistan, Katar, BAE, Almanya, Ürdün, İtalya ve AB de davetli. Toplantıda, Suriye ihtilafındaki son gelişmelerin Bakanlar düzeyinde ele alınması öngörülüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir