DİSK'e coplu müdahale

Hünkar Kasrı'nın açılışını protesto eden aralarında Süleyman Çelebi'nin de bulunduğa gruba polis copla müdahale etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Hünkar Kasrı'nın kültür merkezi olarak açılmasını protesto eden, aralarında DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de bulunduğu bir gruba emniyet güçlerince müdahale edildi.

İstanbul 2010 AKB Ajansı ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından restorasyonu ve onarımı gerçekleştirilen Hünkar Kasrı'nın, "Otağ-ı Hümayun Kültür Merkezi" olarak açılmasını protesto eden, aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de bulunduğu bir grup, Yıldız Teknik Üniversitesinin (YTÜ) Davutpaşa Yerleşkesi önünde toplandı.

Grup, üniversite içerisinde bulunan Hünkar Kasrı'na doğru yürümek istedi. Göstericilerin okul içerisine girmesine izin vermeyen emniyet güçlerince gruba önce müdahale edildi. Ardından emniyet güçleri, grubun içeri girmesine izin verince, çıkan arbede de sona erdi.

"Kasır, İnsan Hakları Müzesi'ne dönüştürülmeli"

Çelebi, Yıldız Teknik Üniversitesinin Davutpaşa Yerleşkesi'nde Otağ-ı Hümayun Kültür Merkezi olarak açılışı gerçekleştirilen Hünkar Kasrı önünde yaptığı açıklamada, 12 Mart 1971 askeri darbesinin ardından ilericilerin, devrimcilerin ve sosyalistlerin hapishanelere doldurulduğunu ifade ederek, "Dev-Genç Davası"nın İstanbul duruşmalarının Otağ-ı Hümayun'da başladığını ve sürdüğünü anlattı.

Çelebi, 12 Eylül askeri darbesinin ardından da 10 binlerce işçinin, emekçinin, ilericinin, demokratın, devrimcinin ve sosyalistin hapishanelere atıldığını dile getirerek, dönemin DİSK Genel Başkanı Abdullah Baştürk ve Yürütme Kurulu üyelerinin de günlerce Otağ-ı Hümayun'da kaldıklarını ve kendisinin de gözleri bağlı şekilde burada işkence gördüğünü söyledi.

Çelebi, "DİSK olarak, Hünkar Kasrı'nın mutlaka İnsan Hakları Müzesi'ne dönüştürülmesini istiyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir