Diyarbakır gelecek ay doğal gaza kavuşuyor

Kayapınar ilçesine önümüzdei ay gaz verilmeye başlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Diyarbakır, gelecek ay doğal gaz kullanımına başlayacak.

Diyarbakır Doğal Gaz (Diyargaz) Dağıtım Limited Şirketi Genel Müdürü Zülküf Budak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından ihaleye çıkarılan "Diyarbakır Doğal Gaz Dağıtım Projesini" kendi firmalarının kazandığını hatırlattı. Yaklaşık 10 ay önce şehiriçi doğal gaz dağıtım çalışmalarını başlattıklarını ve bu çalışmaların merkez Kayapınar İlçesinde tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Budak, şöyle dedi: 

"Kayapınar ilçesinde başlattığımız altyapı çalışmaları yaklaşık 100 kişilik teknik ekiple devam ediyor. Bu bölgedeki konutlara önümüzdeki aydan itibaren gaz vermeye başlayacağız. Böylece Diyarbakır'da doğal gaz kullanımına başlanmış olacak. Daha sonra diğer semtlerde dağıtım çalışmalarına başlayacağız. 5 yıl içerisinde kentin imara uygun tüm yerlerindeki konutlara doğal gaz vereceğiz. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 aboneye ulaştık. Bazı vatandaşlar doğal gazın bu yıl kullanılmayacağı yönünde şüpheleri olduğunu duyuyoruz. Bu şüphe yersizdir. Eylül ayından itibaren doğal gaz kullanımı başlayacak." 

Budak, Diyarbakır'da ısınma amaçlı olarak kömür kullanımı nedeniyle kış aylarında hava kirliliğinin yoğun yaşandığını vurgulayarak, "Doğal gaz kullanımıyla bu sorun sona erecek. Doğal gaz kullanımının başlamasıyla hava kirliliğinde büyük azalma olacak" dedi.