Diyarbakır'da 17 gözaltı daha

Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında 3'ü çocuk 17 kişi daha gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR  - Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in vahşice öldürülmesi, bir kişinin de yaralanması olayına ilişkin 3'ü çocuk 17 kişi daha gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamaya göre, yürütülen soruşturma kapsamında meydana gelen olaylara karıştıkları iddiasıyla şüpheliler H.A, R.B, A.G, M.D, C.Y, A.T, H.U, Ü.D, B.D, A.K, A.T, R.Ö, M.K, M.Ş.Y ile suça sürüklenen çocuklar M.D, A.K ve Y.O yakalandı. Olayla ilgili aranan 7 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Biri çocuk 8 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da 3-5 Aralık'taki operasyonda gözaltına alınan 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılıkta ifade veren şüpheliler Ahmet T. (32) ile Sedat Ç. (18) tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, Ahmet T'nin, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanmasına, Sedat Ç'nin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Böylelikle olayla ilgili tutuklananların sayısı 8'e yükseldi.

Diyarbakır'daki olaya ilişkin yakalanan 17 kişiden 9'u serbest bırakılmış, biri çocuk 7 kişi tutuklanmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir