Diyarbakır'da 26 kimsesizin mezarı açıldı

Açılan cesetlerden alınacak örnekler ile yakınlardan alınacak kan ve saç örnekleri karşılaştırılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Mardinkapı Mezarlığı'nda 26 kimsesize ait mezarlıktaki kazı çalışmaları tamamlandı.

Diyarbakır'da yakınları kaybolan Yıldırım ve Kaya ailelerinin yaptığı başvuru üzerine, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının kararı uyarınca, Mardinkapı Mezarlığı'ndaki kimsesizlere ait mezarlarda bu sabah İHD Diyarbakır Şube Başkanı Erbey, avukatlar ile Yıldırım ve Kaya ailelerinin fertlerinin de hazır bulunduğu sırada yapılan kazılar tamamlandı.

Açılan mezarlardan DNA tespiti için örnekler alındı. Örneklerin İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderileceği bildirildi.

Erbey, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da yakınları kaybolan Yıldırım ve Kaya ailelerinin yaptığı başvuru üzerine, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının kararı uyarınca, Mardinkapı Mezarlığı'ndaki kimsesizlere ait mezarlıklarda bugün başlanan kazı çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Kazı çalışması sonucu mezarlıklardan örnek alındığını ifade eden Erbey, ''Bunlar DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Ayrıca, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde de 3 ayrı yerde keşif çalışması yapacağız. Kulp'ta da kazı çalışması yapılması için girişimlerde bulunacağız'' dedi.