Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Kobani olaylarına ilişkin Diyarbakır'da konuşan Bakan Eker, sokağa çıkma yasağının saat 18.00 itibariyle sona erdirildiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da huzur ve sükunetin hakim olduğunu belirterek, saat 18.00'den itibaren uygulanmasına daha önce karar verilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kobani olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Eker, Diyarbakır'ın merkez ve ilçelerindeki olaylarla ilgili 116 kişinin gözaltına alındığını, 294 kişiye de sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldığını söyledi.

İşte Eker'in konuşmasının satır başları:

Gelinin durum itibarıyla sokağa çıkma yasağına gerek olmadığına karar verildi. Daha önce 18:00'den itibaren uygulanacağı ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulaması son bulacaktır.  Az sonra Valiliğimizin sitesinden bu duyurulacaktır. Sokağa çıkma yasağı konusunda vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyet ve duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum.  

124 bina saldırıya uğradı 

Olaylarda 10 vatandaşımız Diyarbakır’da hayatını kaybetti. Otopsileri tamamlanan vatandaşların cenazeleri ailelerine teslim edildi. An itibarıyla 37 yaralının tedavisi sürüyor.

124 bina saldırıya uğradı zarar gördü. Bir kısmı özel işyerleri, marketler.
14 tane resmi bina, 15 banka şubesi ve 10’u kullanılamaz hale gelen 34 okul. 8’i kent merkezinde 26’sı da değişik ilçelerde.

Resmi binalarda okullarda PTT Bank ve diğer banka şubeleriyle ilgili yağma olayları da oldu. Bismil ilçe tarım müdürlüğünde 8 bilgisayar 4 yazıcı ile birlikte yağmalandı. Güvenlik kameraları tahrip edilmiş.

PTT Bank’tan kıymetli evrak para vs alınıp götürülmüş. Marketlerden de eşya alınıp götürüldüğü biliniyor.

27 özel, 20 resmi araç tahrip edildi. 5 parti binası, 36 tane de şehrin güvenliğini sağlamada kullanılan MOBESE kameralar zarar görmüş.

Bu konularda ilginizi çekebilir