Diyarbakır'dan acı haber: 1 şehit

Diyarbakır'da yürütülen operasyonlarda çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 23 Kasım günü başlatılan 'Bayrak-30 Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem Operasyonu' devam ederken bugün çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.

Lice kırsalındaki operasyonda dün aralarında 'Mavi Liste'de bulunan 'Azat' kod adlı Nevzat Gündüz'ün de bulunduğu 7 PKK'lının ölü ele geçirildi. Bölgede operasyon devam ederken bugün teröristlerle çıkan çatışmada yaralan 1 uzman erbaş, kaldırıldığı Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada operasyonda 1'i kadın olmak üzere 7 PKK'nın öldüğü, 1 PKK'lı ile örgüte yardımcı olan 1 kişinin yakalandığı çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi. Bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan araçların da ele geçirildiği belirtilen açıklamada, örgüte ait barınak ve sığınakların imha edildiği, operasyonun sürdüğü kaydedildi.

Şehit ateşi bir kez daha Eskişehir'e düştü

Diyarbakır Lice'de PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in Eskişehir'deki babaevi yasa boğuldu.

Evli ve 1 çocuk babası 32 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in şehit haberini askeri yetkililer Eskişehir'in Gültepe Mahalesi Dermaner Sokak'ta oturan babası İsmail Hakkı ve annesi Hamide bildirdi. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı, bir 112 ambulansı da evin önünde hazır bekletildi. Evin önüne Odunpazarı Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

Şehidin babası İsmail Hakkı Arıyeşil'in Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçi olarak çalıştığı öğrenildi.

Eskişehir'de bugün, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Melih Ateş toprağa verilmişti. Diyarbakır Lice'de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in de yarın Eskişehir'de toprağa verilmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir