Doğan, satarak küçülmeyi planlıyor

Topaloğlu, Doğan Gazetecilik'in varlıkların bir kısmını satarak sağlıklı küçülme hedeflediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu, Doğan Gazetecilik'in varlıkların bir kısmını satarak sağlıklı küçülme hedeflediğini söyledi.

Topaloğlu, MBA Forum'da yaptığı konuşmada, iş hayatında başarının, duruş, kimlik, çalışkanlık ve şans faktörlerinden oluştuğunu anlattı.

Şirket devirleriyle ilgili Topaloğlu, bu tür devirlerde grup portföyünde sinerji yaratılamaması, kronik karsızlık, uzun vadede şirket değerini artıramama perspektifi, yeni yatırımlar için elden çıkarılma zorunluluğu, pazarın küçülmesi, haksız rekabet, yönetim kadrosu ve onlara bağlı çalışan ekibin ana hissedarın motivasyonunu kaçırması gibi durumların etkili olduğunu söyledi.

Doğan Gazetecilik'in planladığı devirlere de değinen Topaloğlu, grubun küçülme kararı aldığını ve varlıkların bir kısmının satılarak sağlıklı küçülme hedeflendiğini bildirdi.

Devir için şirketin konseptinin hazırlanması gerekliliğine işaret eden Topaloğlu, konseptin, segmentasyon, farklılaşma ve operasyonel verimliliğin kesiştiği noktada bulunduğunu vurguladı.

Servet Topaloğlu, "Hazırlanan iş konsepti, kilit yöneticilere, yönetim kurulu veya ana hissedara, tüm çalışanlara ve diğer sosyal paydaşlara iyi bir şekilde anlatılmalı ve onay alınmalı. İyi bir şekilde icra edilmeli. Belirli periyotlarla ve standart şablonda hesap verilmeli, eğer gerekiyorsa yapılan güncellemeler açıklanmalı. Başarılar çalışanlar arasında orantılı biçimde paylaşılmalı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir