Doğuda kar bekleniyor

Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Sivas, Eskişehir'de kar bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde aralıklarla yağışların görülecek. Sıcaklıklar iç kesimlerde 2 ila 4, güney ve doğu bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Sivas, Eskişehir, Çankırı ve Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, sıcaklıklar iç kesimlerde 2 ila 4, güney ve doğu bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak.

Yağışların; yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Sivas, Eskişehir, Çankırı ve Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgar, kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel), doğu kesimler ile zamanla Marmara'da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, Batı Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat), Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Van, Muş, Hakkari ve Bitlis) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esecek.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve İstanbul'un Anadolu yakası aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur va kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur şeklinde olacak.

Ege: Az bulutlu ve açık iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

Akdeniz: Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

İç Anadolu: Parçalı, kuzey ve doğusu çok bulutlu, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Kayseri ve Sivas ile sabah saatlerinde Eskişehir, Niğde, Karaman ve Ereğli (Konya) çevreleri hafif yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Sivas, Yozgat, Kayseri, Eskişehir, Karaman, Niğde, Ereğli (Konya) ve Çankırı ile yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, iç kesimler ile Samsun çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar; bölgenin güneydoğusunda (Van, Muş ve Hakkari) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esecek. Bölgenin doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Diyarbakır ve Batman çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir