Dolar 1.54'ün altını test etti

Borsa ilk seansı 380 puan artışla tamamlarken, faizde gevşek seyir izlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada olumlu hava korunuyor. Endekste yükseliş eğimi devam ederken, dolar ve faizde gevşek görünüm hakim.

Güne kararsız başlayan hisse senetleri piyasasında düşüş sınırlı kaldı ve endeks yeniden yükseliş denemesi yaptı. En düşük 58.201 seviyesini test eden İMKB-100, alıcılı seyirle de en yüksek 58.823 puanı gördü. Bileşik Endeks, ilk seansı 380 puan ve yüzde 0.65 değer artışla 58.682 puandan tamamlandı. İlk seansta 739.1 milyon TL işlem hacmi gerçekleşti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı 6 aylık bütçe gerçekleşmelerine göre; bütçe açığı yılın ilk yarısında yüzde 33.5 azalarak 15.4 milyar liraya geriledi.

Yurtdışında ise bugün zayıf görünüm hakim. Fed'in ABD ekonomisinin geleceğine yönelik değerlendirmeleri ve Çin'de büyümenin hız kesmesi yurtdışı endekslerin yavaşlamasında etkili oldu. ABD Merkez Bankası (Fed) büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ederken, Çin'de büyüme, hükümetin aldığı önlemler doğrultusunda yavaşlayarak ikinci çeyrekte yüzde 10.3'e geriledi. Diğer yandan Japonya Merkez Bankası (BOJ) politika faizlerini değiştirmeyerek yüzde 0.1 seviyesinde bırakırken, iç talebin olumlu seyri ve sağlıklı ihracat rakamlarının toparlanma sürecini devam ettireceğini bildirdi. Bilanço tarafında ise JP Morgan, Google ve AMD'nin mali tabloları beklenecek.

TL, dolar karşısında güç topluyor

Döviz piyasasında ise dolar/TL 1.54'ün altını gördü. Dolarda en iyi alış/satış 1.5390/1.5420 TL düzeyinde yer alırken, serbest piyasada dolar 1.5405, euro 1.9690 liradan el değiştiriyor. Euro/Dolar ise 1.2780 sent seviyesinde seyrediyor.

MB'nin faiz toplantısından çıkacak karar ve yapılacak değerlendirmeleri bekleyen tahvil-bono piyasasında yeni gün gevşeme eğilimiyle başladı. Dün yüzde 8.44 seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz bu sabah yüzde 8.34 seviyesine geriledi. Gösterge faiz şu sıra yüzde 8.38 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir