Dolar, Fitch sonrası yatay

Fitch'in beklendiği üzere kredi notunda değişikliğe gitmemesi sonrası kur güne yatay başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunda ve görünümünde bir değişikliğe gitmemesi ardından dolar/TL güne dünkü kapanış seviyelerine yakın yatay başlarken piyasa ABD verilerini izleyecek.

ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi ise küresel piyasalarda yakından takip edilecek. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir en alt seviye olan BBB- olarak teyit etti ve görünümü durağan olarak tuttu.

Kredi kuruluşun açıklamaları sırasında piyasa işlemler henüz likidite kazanmamıştı. Elektronik işlemlerde ise anlamlı bir tepki görülmedi.

Dün akşam saatlerinde 2.1352/2.1360 seviyesinde olan dolar/TL güne 2.1336/2.1367 seviyesinden başladı. Aynı saatte sepet bazında 2.5297/2.5319 seviyesindeydi.

Bankacılar piyasada mevcut durumun devam ettiğini teyidinin yeni bir bilgi içermemesi nedeniyle anlamlı bir tepki görülmediğini ancak ABD verilerinin de olumlu gelmesi halinde ve geleceğe yönelik bir riskin de ortadan kalkmış olmasının gün içinde pozitif yansıması olabileceğini belirtiler.

Türkiye'nin dış şoklara olan direnci küçümsenmemesi gerektiğine dikkat çeken Fitch, "Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde siyasi hareketliliğin devam etmesi ve dönemsel olarak ekonomik görünümü gölgelemesi bekleniyor" dedi.

Bankacılar bugün Fitch 11 Nisan'da ise Moody's'in gözden geçirmelerinde Türkiye'nin kredi notunda bir değişiklik beklemiyorlardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir