Dolarda düşüş eğilimi sürüyor

Euro/Dolar 1.30 seviyesine yaklaşırken, içerde dolar 1.53’ün altını test etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Alıcılı seyrine devam eden borsa, kapanışını 58.247 puandan gerçekleştirdi. Endeks düne göre 557 puan ve yüzde 0.97 değer kazandı. Euro/Dolar 1.30 seviyesine yaklaşırken, içerde dolar 1.53’ün altını test etti.

Dış piyasalarda gevşek görünüme karşın, yurtiçi piyasada yükseliş devam ediyor. Sabah 57.735 seviyesini test eden endeks, ardından yükselişe geçerek 58 binin üzerine çıktı. Endeks kapanışını seans içi en yüksek seviye olan 58.247 puandan yaptı. İlk seans itibariyle 711.8 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha önce açıkladıkları Orta Vadeli Mali Plan (OVMP) çerçevesinde 2011 yılı bütçesinin hazırlanacağını söyledi. Şimşek, Mali Kural'ın bu meclis döneminde yetişemeyeceğini belirtti.

Tüketici Güven Endeksi, 2010 Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,68 oranında arttı.  Mayıs ayında 86,58 olan endeks Haziran ayında 88,04 değerine yükseldi.

Dün ABD'de gün içinde JPMorgan'ın beklentilerden daha yüksek gelen ikinci çeyrek bilançosuna karşın ülkede imalat sektörü verilerinin beklentilerin üstünde gerileme göstermesi yurtdışı satışları artırdı. Buna karşın Goldman Sachs'ın hakkında açılan davada ABD'nin sermaye piyasası kurulu olan SEC'e 550 milyon dolar ile beklentilerin altında ceza konusunda anlaşılması ve BP'nin körfezdeki petrol sızıntısının sona erdiği haberi kayıpları azalttı.

Bugünse endekslerde gevşek ve yatay görünüm sergileniyor. Piyasalarda bugün ABD borsaları açılışı öncesinde Bank of America ve Citigroup ile General Electric sonuçları takip edilecek. Diğer yandan TSİ 15:30'da ABD TÜFE ve 16:55'te Michgan güven endeksi verileri gelecek.

Uluslar arası piyasada euro, dolar karşısında 1.30 sent seviyelerine yaklaşırken, yurtiçinde dolar/TL’de 1.53’ün altı test edildi. Dolarda en iyi alış/satış 1.5305/1.5330 TL düzeyinde yer alırken, serbest piyasada şu sıra dolar 1.5315 seviyesinde. Euro ise 1.9880 liradan el değiştiriyor.

Tahvil-bono piyasasında ise yön yatay. Merkez Bankası beklendiği gibi faizde değişikliği gitmedi. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz bu sabah yüzde 8.47 seviyesinde yer alıyor. Dün gösterge faiz spot piyasada yüzde 8.38'den kapanırken, valörlü işlemler yüzde 8.43'ten geçilmişti.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir