Doların ateşi düşmedi

Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik kaygılar ve düşen Euro/Dolar paritesinin etkisiyle dolar bugün 1.4860 liraya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Küresel piyasada ABD Doları değer kazanırken, Euro/Dolar paritesindeki düşüşe bağlı olarak yurtiçinde satıcıların çekildiği görülüyor. Bugün Euro/Dolar 1.3283 sent seviyesine kadar inerken Dolar/TL 1.49 düzeyini denedi.

Kore'de artan tansiyon düşse de Euro Bölgesi'ne ilişkin endişeler tam olarak giderilebilmiş değil. İrlanda'da yaşanan krizin Euro Bölgesi'nin diğer sorunlu ekonomilerine de sıçrayabileceği kaygısı dolardaki değer artışının önemli nedeni.

Dolar endeksi 79.995 ile 24 Eylül'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşırken, Dolar/TL yurtiçinde 1.48 lirayı da aştı.

Uluslararası piyasalarda Euro/Dolar 1.3320 seviyesinde işlem görürken,  yurtiçinde dolar 1.4860 lira seviyelerinde alıcı buluyor. Bankalararası piyasada şu sıra dolarda en iyi alış/satış 1.4830/1.4870 TL düzeyinde.

Borsa alıcılı başladı, satışa döndü

İMKB'de ise yeni gün kayıpları telafi etme çabasıyla başlasa da yeniden satış baskısıyla endeks düşüşe geçti. 67.008’den dönen İMKB-100, 65.460 puana kadar geriledi. İlk seans 448 puan ve yüzde 0.68 değer kayıpla 65.886 puandan geçildi. Günün ilk yarısında 1 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Faiz cephesinde sakin görünüm korunuyor

Öte yandan başarılı geçen dünkü Hazine ihalelerinin ardından faizdeki sakin tablo korunuyor. Dün yüzde 7.59 bileşik seviyesinden günü tamamlayan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvil bugün yüzde 7.63'ten işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.