Dönüş çilesi başladı

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzamasıyla birlikte tatil yollarına koyulan vatandaşların geri dönüşleri başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - Ramazan Bayramı tatilinin dönüşleri nedeniyle Düzce'de TEM otoyolunda araç trafiğindeki yoğunluk arttı.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzamasıyla birlikte tatil yollarına koyulan vatandaşların geri dönüşleri başladı. Pazartesi günü iş başı yapacak vatandaşlar, dün akşamdan itibaren yollara çıktı. Düzce'de TEM otoyolunun özellikle Ankara'dan İstanbul yönüne olan şeridinde normalin üzerinde bir trafik artışı oldu.

Otoyolda birçok kaza meydana gelirken, Bolu Dağı tüneli ve viyadüklerde trafiğin yavaş seyrettiği gözleniyor. Emniyet ekipleri sürücüleri aşırı hız, yakın takip ve uykusuz sürüş konusunda sık sık uyarıyor.

Otoyolların ücretsiz olması sebebiyle Kaynaşlı ve Gölyaka gişelerinin giriş ve çıkışlarında yoğunluk yaşanmazken, özellikle Düzce-Hendek arasında bulunan Gümüşova rampaları kısmında zaman zaman tıkanmalar meydana geliyor.

Çanakkale Boğazı'nda bayram yoğunluğu

Çanakkale Boğazı'ndaki deniz taşımacılığında bayram yoğunluğu sürüyor.

Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçirerek Çanakkale güzergahından İstanbul ve Trakya bölgesine gidecek vatandaşlar, dönüş yolunda yoğunluk oluşturuyor.

Çanakkale Boğazı'ndan geçip Avrupa yakasına ulaşan tatilcilerin mağdur olmaması için deniz ulaşımı Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hatlarında 3'er araba vapuruyla sağlanıyor. Çanakkale İskelesi'ne ulaşmak isteyen tatilciler feribota binmek için Demircioğlu Caddesi'nde sıra bekliyor. Trafik ekipleri ise, yoğunluğun trafik akışını engellememesi için çabalıyor.

Bazı tatilciler ise Çanakkale ile Avrupa yakasındaki Kilitbahir köyüne sefer yapan küçük feribotları tercih ediyor.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Çanakkale-Eceabat seferlerinin her yarım saatte bir, Gelibolu-Lapseki hattında araba vapurlarının sefer saatlerinde beklemeden taşımacılık yaptığını bildirdi.

Yetkililer, Gökçeada-Kabatepe hattında 2 araba vapurunun sefer saatini beklemeksizin, Geyikli-Bozcaada hattında ise 2 araba vapurunun saat başlarında taşımacılık faaliyetini sürdürdüğünü kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir