DSP: "Bizim için CHP, AK Parti kadar rakiptir"

DSP Genel Başkanı Türker, "Bize 'kardeş partiyiz' diyorlar. Neden belediye başkanlarımızı transfer ediyorlar? Kardeş kardeşi vurur mu? Demek ki onlar bizi öldürmek, Ecevit'in çocuğunu yok etmek istiyorlar" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZONGULDAK - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile partisinin kardeş olduğunu söyleyenler bulunduğunu belirterek, "Bizim için CHP, AK Parti kadar rakiptir" dedi. 

Türker, partisinin restoranda düzenlediği Ereğli Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Amerika'dan ithal edilen bakanın DSP'yi böldükten sonra gittiği partinin belli olduğunu öne sürdü.  

"Kimse şikayet etmesin, işbirlikçi onlar"

"O partinin AK Parti'yle seçim öncesi yaptığı anlaşma da bellidir" diyen Türker, "Nitekim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hukuka aykırı Anayasa'yı değiştirip sistemin içine sokanlar da belli. Kimse şikayet etmesin, işbirlikçi onlar. 2002'den bu yana maalesef  gerektiği zaman Amerikalılarla işbirliğiyle yola çıkanlar, bize 'solu böleceksiniz aman aday göstermeyin' diyor. Siyaset risk alma sanatıdır. Biz seçimlere girdik. Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit hayattayken yüzde 1,2 oy aldık. Sonra 2007'de seçime girmedik. O gün seçilen arkadaşlar CHP'de halen genel başkan yardımcılığı yapıyor" ifadesini kullandı. 

CHP ile DSP'nin kardeş olduğunu söyleyenler bulunduğuna dikkati çeken Türker, şunları dile getirdi: 

"Bizim için CHP, AK Parti kadar rakiptir. Bize 'kardeş partiyiz' diyorlar. Neden belediye başkanlarımızı transfer ediyorlar? Kardeş kardeşi vurur mu? Demek ki onlar bizi öldürmek, Ecevit'in çocuğunu yok etmek istiyorlar. Bir gazetede CHP Başkanı bir şeyler söylemiş. 'Ben Fethullahçıymışım' falan. Ben Fethullahçı falan değilim.

"İliklerime kadar Atatürkçüyüm"

İliklerime kadar Atatürkçüyüm. Beni hiç kimse Atatürk'ün ve ulusal düşünceden, milliyetçi olmaktan alıkoyamaz. Onlar bir gün sonra yazdılar. Beni suçladılar. 'Sen gittin, konferans verdin'. Evet, verdim. Beni unutuyorlar. Ben hiçbir zaman Amerika'ya gidip onların liderinin yaptığı gibi hem ondan hem ABD'den icazet almadım. Benim icazet aldığım yer partimin delegeleridir" 

Bu konularda ilginizi çekebilir