DSP yerel seçimlere katılacak

DSP'nin 28.kuruluş yıl dönümünde açıklama yapan Genel Başkan Masum Türker, Mart ayında yapılacak yerel seçimlere katılacaklarını ve herhangi bir partiyle birleşmenin söz konusu olmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - DSP Genel Başkanı Masum Türker, 2014'ün Mart ayında yapılacak yerel seçimlere parti olarak katılacaklarını belirterek, "Her seçimden olduğu gibi bu seçimden önce de bazıları, 'oyları bölmeyin, AKP'ye yarıyorsunuz, gelin bu işten vazgeçin' diyecek. Ben DSP'nin Genel Başkanı olduğum sürece bu lafların hiçbirine itibar etmem, kaale de almam" dedi. 

Türker, partisinin 28. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Türkiye'de iki partili bir sistemin uygulanmak istendiğini ileri sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır'da biraraya gelmesini eleştiren Türker, eski Genel Başkanları merhum Bülent Ecevit'in yaşanan süreci yıllar öncesinden öngördüğünü söyledi. 

AK Parti'li kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtüsüyle gelmesiyle ilgili CHP'nin tavrını eleştiren ve 2014'ün Mart ayında yapılacak yer seçimlere değinen Türker, şöyle konuştu: "Her seçimden olduğu gibi bu seçimden önce de bazıları, 'oyları bölmeyin, AKP'ye yarıyorsunuz, gelin bu işten vazgeçin' diyecek. Ben DSP'nin Genel Başkanı olduğum sürece bu lafların hiçbirine itibar etmem, kaale de almam. Aslında tam tersine seyirci kalmak, oyları bir yere yönlendirmek kendimizi inkar etmektir. 2007 yılında partimizi seçime sokmadılar. Hepimiz içimiz ağlayarak o gün kaybettiklerimizi toparlamaya çalışıyoruz." 

"DSP her yörede seçime girecek" 

Türker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun DSP'nin CHP'ye katılması yönünde açıklamalarda bulunduğunu anımsatarak, "Bana arkadaşlar bu konuda ne diyorsunuz' dediler. Ben, 'ciddiyetsiz' dedim. Çünkü insan bir parti lideriyse, siyasi partinin kurumsal işleyişini biliyorsa karşısındakine saygı duyar ve saygılı davranır ve ona göre yol alır. Bunu niye söylüyor, 'içimizden bazı arkadaşları eritip, alttan acaba yanımıza bu duygularla, bu düşüncelerle birilerini alabilir miyim?' diye. Hatta onların özel ekipleri var. Öyle bir baskı kuruyorlar ki onların Türkiye'yi kurtarması için bize seçime girmekten vazgeçecek misiniz. Yok yaa! Demokratik Sol Parti'nin seçime girmemesi demek Türkiye'nin bölünmesi demektir" dedi. 

DSP'nin hileli bir şekilde iktidardan uzaklaştırıldığını iddia eden ve yeniden iktidara gelmeyi hedeflediklerini ifade eden Türker, şunları söyledi:"DSP her yörede seçime girecek, aday çıkmayan yere genel merkezden aday gösterilecek. 1 oyumuzun bile, 'canım DSP aday göstermedi mecbur kaldım' denilerek a, b, c ya da herhangi bir partiye verilmesine müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bu yerel yönetimler seçimi 2015 yılında yapılacak genel seçimler için DSP'nin önünü açacaktır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir