Dua kitabı rekor fiyata satıldı!

Rönesans döneminden kalma dua kitabı 13.6 milyon dolara satıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Rönensans döneminden kalma bir dua kitabı, ABD'nin New York kentinde yapılan müzayedede 13.6 milyon dolardan alıcı buldu. Christie's müzayede evinden yapılan açıklamada, bankacılık devleri arasında gösterilen Rothschild ailesinin koleksiyonunda yer alan dua kitabının, müzayedeye telefonla katılan, ismi açıklanmayan bir kişi tarafından dün satın alındığı bildirildi. 

Son derece süslü çizimlerle bezenmiş, Rothschild Dua Kitabı adıyla da anılan Book of Hours adlı kitap, 1999 yılında Christie's tarafından Londra'da düzenlenen açık artırmada da Avrupalı bir alıcıya 13.4 milyon dolara satılmıştı. 

Hollanda'da, imparatorluk mahkemesinin bir üyesi tarafından 1505'de sipariş edilen el yazması kitap,  Rothschild ailesinin koleksiyonuna 19. yüzyılda dahil oldu. 

Rönesans döneminin usta sanatçılarınca çizilmiş tam sayfa renkli minyatürlere yer verilen 150 sayfalık kitap, İkinci Dünya Savaşı'nda Naziler tarafından el konulan hazineler arasında bulunuyordu. Kitap, Rothschild ailesine, Avusturya hükümeti tarafından 1999'da iade edilen sanat koleksiyonunun bir parçasını oluşturuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir