Dumankaya, Tuzla'da yeni proje hayata geçirecek

Şirket, Aydınlı'da "Adres Lobi" adlı yeni konut projesini hayata geçirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dumankaya İnşaat, Tuzla Aydınlı bölgesinde "Adres Lobi" adlı yeni konut projesini hayata geçiriyor.

Tago Mimarlık tarafından dizayn edilen, otel konforu ile semt çarşısını bir arada sunan Adres Lobi, ikisi daire ve dükkanlara ayrılmış, biri lobi ve sosyal alanların bulunduğu 3 bloktan ve 527 daireden oluşuyor.

10'ar katlı 2 blokta stüdyo, 1 1, 2 1 ve 3 1 konutların yer alacağı projede, stüdyo daireler 34-41 metre kare, 1 1'ler 52-61 metre kare, 2 1'ler 78-92 metre kare ve 3 1'ler de 105-146 metre kare arasında değişiyor.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Dumankaya, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Adres" projelerinin kriz döneminde niş bir pazar olarak ortaya çıkan ve her geçen gün gelişen bir proje olduğunu, Adres Lobi'nin de gövde olarak bu projelerle aynı olmasına karşın projede bazı şeylerin geliştirildiğini belirtti.

Bu sene genelde orta ölçekli projeler çıkardıklarını anlatan Dumankaya, bu sene toplamda 7 proje çıkaracaklarını, her projede farklı kimliklerle ortaya çıkacaklarını kaydetti.

Uğur Dumankaya, "376 dairelik Atmosfer projesi çıkacak yine Kurtköy'de yakın zamanda" dedi.

Soruları da yanıtlayan Dumankaya, projenin 2012'nin sonunda teslim edileceğini, ortalama metre kare fiyatlarının 1.250 liradan başladığını dile getirerek, "Yüzde 10-15'ler civarındaki karı hedefledik. O da ortalama fiyatlarda, başlangıç fiyatlarında değil" diye konuştu.

Dumankaya, bölgede proje yapmaya devam edeceklerini, projenin fiyat aralığının 51 bin ile 184 bin lira arasında değiştiğini kaydetti.

Uğur Dumankaya, dağıtılan basın bültenlerinde "Fiyatların 49 bin liradan başladığı"nın yazdığının belirtilmesi üzerine, "49 binden başlayan az daire var. Siz onları satışa sunuyorsunuz ve bitiyor. Satışta uygulanan bir fiyat bu. 2 tane var herhalde" şeklinde konuştu.

"Şu ana kadar 40 adet civarında satış gerçekleştirdik"

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya da bu sene gerçekleştirecekleri 7 projeye ilişkin bir soru üzerine, yılın başında yaptıkları basın toplantısında, "3 bin 248 daireden oluşan 530 milyon liralık proje büyüklüğüne ulaşacaklarını" söylediklerini anımsatarak, şunları belirtti:

"Bunun birinci adımını Dizayn ile attık. İkinci adımda Dumankaya Modern... Adres Lobi üçüncü, devamında Dumankaya Atmosfer olacak. Devamında yine Tuzla'da 2 projenin birleşmesinden oluşan Aydınlı Gizli Bahçe Bölgesi projesi diyoruz, ismini henüz koymadık, olacak, ayrıca yine Kurtköy'de bir proje olacak. Bir de Vizyon projemizin devamı var. Proje bütünü geçen sene yaptığımız gibi yine yüzde 25'ten fazla büyümeyi getirecek."

Adres Lobi projesini 10 gün önce portföylerine duyurduklarını söyleyen Dumankaya, şu anda kadar 40 adet civarında satış gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dumankaya, başarılı oldukları ve sonuç aldıkları bölgede proje yapmaya devam edeceklerini, bölgede başka arsaları da bulunduğunu kaydetti.

"Dairelerde en son bilişim teknolojisi hizmetleri sunulacak"

Dumankaya Pazarlama ve Satış Direktörü Ufuk Kayador da Adres projeleri serisinin ilkini 2008 Aralık ayında sunduklarını anımsattı.

Adres Lobi'de dairelerin otel konforunda olduğunu ifade eden Kayador, her katta teras bahçelerin bulunduğu Adres Lobi'de dairelere en son bilişim teknolojisi hizmetleri sunulacağını, Vestel Şirketler Grubu kuruluşu olan Dexar ve Dumankaya'nın işbirliği ile her daireye kapalı devre yayın ve iletişim platformu kurularak bu teknolojiden en üst seviyede yararlanmalarının sağlanacağını bildirdi.

Kayador, "Daire sahipleri hava durumu, site içi güvenlik kameralarını izlemek gibi çok sayıda hizmetten yararlanacak" dedi.

Adres Lobi'nin semt çarşısında 41 mağaza bulunduğunu, Adres Lobi'de yaşayan her aileye semt çarşısındaki mağazalarda ve sosyal tesislerde kullanacakları kredi kartı özellikli özel yaşam kartları verileceğini de ifade eden Kayador, dileyen daire sahiplerinin ünlü tasarımcı Derin Sarıyer'den özel tasarım mobilya ürünlerini opsiyonel olarak alabileceklerini belirtti.

Adres Lobi'nin 2010 yılında Dumankaya olarak lansmanını yaptıkları 3. proje olduğunu, 2010 yılı içinde 3 bin 248 adete ulaşan toplam 7 projenin lansmanını yapmış olacaklarını söyleyen Kayador, Adres Lobi'nin 51 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir