DÜNYA Aktüel ve Cambridge 90 üniversiteyi bir araya getirdi

Sempozyumda üniversitelerin hazırlık bölümlerindeki yabancı dil eğitiminin kalitesine odaklanıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seda TUZLU

ANTALYA - DÜNYA Şirketler Grubu bünyesinde yer alan DÜNYA Aktüel AŞ, Cambridge University ortaklığı ile düzenlediği "3. ELT Sempozyumu"nda 90'a yakın üniversite temsilcisini tek çatı altında topladı.

Yabancı dil teknolojilerinin ele alındığı sempozyumda üniversitelerin hazırlık bölümlerindeki yabancı dil eğitiminin kalitesine odaklanıldı.

19-22 Mayıs tarihleri arasında Antalya Rixos Tekirova Otel'de "Learning From Our Learners" başlığı ile gerçekleştirilen sempozyuma, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan vakıf ve devlet üniversitelerinin yabancı dil hazırlık okulları ve birimlerinde görevli 200'ü aşkın üst düzey eğitimci katıldı. 90'a yakın üniversitenin temsil edildiği toplantıya Scott Thornbury (New School in New York), Ben Goldstein (Universitat Oberta de Catalunya&The New School in New York), Doç. Dr. Kamile Hamiloğlu (Marmara Üniversitesi), Brendan Wightman (Cambridge University Press), Dr. Anne O'Keefe (University of Limerick), Ben Goldstein (Universitat Oberta de Catalunya & The New School in New York), Dr. Deniz Kurtoğlu Eken (Sabancı Üniversitesi) konuşmacı olarak katıldılar.

Pratik metodoloji, dil öğrenim ve öğretim teorisi ile yabancı dil bölümlerinin yönetimi konularını içeren sempozyumda; konuşma İngilizcesi ile yazılı İngilizce arasındaki dilbilgisi farkları, dijital çağda sınıf içinde kullanılabilecek görsel çeşitlilik, farklı kültürlere ait konuların modern ELT materyallerine uyarlanması ile yabancı dil eğitiminde kullanılan en son teknolojiler de ele alındı.

Sadece DÜNYA cesaret edebildi

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan DÜNYA Aktüel AŞ Genel Müdürü Kenan Oğuz, "Geleneksel hale gelen tüm üniversitelerin yabancı dil bölüm yöneticilerinin bir araya geldiği bu organizasyonu gerçekleştirmeye sadece DÜNYAŞirketler Grubu'nun desteği ile DÜNYA Aktüel AŞ ve Cambridge University Press cesaret edebildi" dedi.

Oğuz, mevcut üniversite sayısının artışına rağmen son yıllarda alınan kararlarla hazırlık sınıflarında mecburi yabancı dil eğitiminden, isteğe bağlı yabancı dil eğitimine geçişi eleştirdi.

Avrupa'ya ve tüm dünyaya entegrasyonda yabancı dilin zorunluluğuna ve bu konuda toplantıda katılımcı olan eğitimcilere çok iş düştüğünü kaydeden Oğuz, "Türkiye'nin her noktasında bayilerle birlikte her gün yaklaşık 3 bin 500 kilometre yol yapılıyor.

Mevcut koşullar dahilinde kimsenin cesaret edemediği ve çok zor olan üniversite yabancı dil kitaplarının tanıtımında her yönü ile üniversite birimlerine hizmet ediyoruz. Bu sempozyumda bir araya gelen konuşmacıların tümü titizlikle seçildi ve uluslararası konuşmacılar olmalarına dikkat edildi. Bu hizmetin Türk eğitimcilerine sunulmasında vesile olduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir