Dünya ekonomisinde ikinci dip beklenmiyor

Dünya Bankası Başkanı Zoellick'e göre bu yıl ülkelerin borçlanmalarına dair risklerin yeniden fiyatlanması sıkıntı yaratabilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Cuma günü yaptığı açıklamada dünya ekonomisinin ikili dip yapmasına yönelik risk görülmediğini ancak toparlanmaya yönelik risklerin sürdüğünü söyledi.

Zoellick konuşmasında "İkinci bir kez dip seviyeleri göreceğimize inanmıyorum ancak toparlanmanın gücü konusunda bazı belirsizlikler söz konusu" ifadelerini kullandı.

Zoellick, bu yıl için önde gelen risklerden birinin ülkelerin borçlanmalarına dair risklerin yeniden fiyatlanması olduğunu ve bunun Yunanistan'la sınırlı kalmayacağını, belki de şirketlerin borçlanmalarına ilişkin olarak da yeniden fiyatlamaların olabileceğini belirtti.

ABD açısından eyaletler ve belediyeler tarafından ihraç edilen borçlanma araçlarının bu kapsamda yer alabileceğini belirten Zoellick, gelişmekte olan ülkelerde finansa erişim sorunlarının özellikle özel sektör açısından görülebileceğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir