Düşük katılımlı yatay seyir izlendi

ABD'nin tatil olması sebebiyle borsalarda sınırlı hareketler yaşandı. İMKB yeni bir zirve kapanışı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yatay seyrin hakim olduğu İMKB'de kapanış 102 puan artışla 61.100 seviyesinden yeni tarihi zirveden yapıldı.

Son makro verilerin olumlu algılanmasıyla geçtiğimiz haftayı pozitif görünümle kapatan küresel piyasalarda bugün artıda yatay seyir izlendi. İşçi bayramı nedeniyle ABD spot piyasada işlem olmaması piyasaların durgun bir gün geçirmesinde rol oynadı.

Dış piyasaların yanında bir yandan da referandum sürecinin izlendiği İMKB'de de bugün benzer görüntü yaşandı. Gün içerisinde 584 puanlık bantta hareket eden Bileşik Endeks, en düşük 60.590, en yüksek de 61.174 puanı gördü. Kapanış ise 61.100 ile yeni zirve seviyeden yapıldı.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.29'un altına sarkarken, Dolar/Yen 84.20 seviyesinde işlem görüyor. Yurtiçinde ise dolar 1.5020, euro 1.9320 liradan el değiştiriyor.

Tahvil-bono piyasasında 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymet haftayı yüzde 8.08 bileşik seviyesinden kapatırken, yeni haftaya yatay başladı. Spot piyasada kapanış yüzde 8.11 seviyesinden yapıldı.

Bu arada Hazine 6 aylık referans bono ihalesinde 1.94 milyar lira borçlandı. İhalede ortalama bileşik faiz yüzde 7.43 oldu. Hazine yarın da gösterge tahvili yeniden ihraç edecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir