Eczacıbaşı, İpek Kağıt'ın tek sahibi oldu

İpek Kağıt'ın ABD'li Georgia-Pacific'e ait olan yüzde 50 hissesini satın alan Eczacıbaşı Topluluğu, kuruluşun sermayesinin tümüne sahip oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Eczacıbaşı Topluluğu, İpek Kağıt'ın ABD'li Georgia-Pacific'e ait olan yüzde 50 hissesini satın alarak sermayesinin tümüne sahip oldu.

Eczacıbaşı Topluluğu'ndan yapılan yazılı açıklamada, temizlik kağıtları sektörünün Türkiye'deki lider kuruluşu İpek Kağıt'ın ABD'li Georgia-Pacific'e ait olan yüzde 50 hissesini satın alarak sözleşme imzaladığı bildirildi.

Eczacıbaşı ile Georgia-Pacific arasında imzalanan sözleşme gereği, hisse devri, Rekabet Kurumu onayı ve diğer yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından, yeni yılın ilk günlerinde gerçekleşeceği kaydedildi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, hisse alımına ilişkin yaptığı açıklamada, yönetiminde tam söz sahibi olacakları İpek Kağıt'ın, Türkiye'deki liderliğini sürdürürken dünya pazarlarında da daha hızlı bir büyüme göstermesini hedeflediklerini ifade etti.

Bülent Eczacıbaşı, "Çalışmalarını 1989 yılından bu yana yabancı ortaklı olarak sürdüren İpek Kağıt, ortaklarıyla son derecede uyumlu ve verimli çalışmalar gerçekleştirdi. Son 11 yıldır birlikte olduğumuz ortağımız ve dünyanın en büyük üreticileri arasında yer alan Georgia-Pacific'in de İpek Kağıt'a çok önemli katkıları oldu. Bu katkıları için bugüne kadarki tüm değerli yöneticilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

İpek Kağıt'ın yeni dönemde güçlü markaları, değerli insan kaynağı ve sahip olduğu ileri teknoloji ile, başarılı çalışmalarını sürdüreceğine inandığını vurgulayan Eczacıbaşı, "Sürdürülebilir büyümenin en temel kaynağı, her zamanki kalite liderliğimizle desteklenen yenilikçi ürünler ve yeni coğrafyalar olacaktır. Müşterilerimize ve markalarımıza büyük değer katacağını düşündüğümüz bu önemli gelişmenin, hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir