”Ege'de gerilim beklemiyoruz”

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Yunanistan hükümetinin, kıta sağınlığı alanı olan 6 mili aşarak petrol arama girişimleri olduğu yönünde iddiaları yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KONYA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Ege'deki statü malumdur. Bütün tarafların bu statüye uyacağına inancımız tamdır. Türkiye çıkarlarını korumaya devam edecek. Gerilim beklemiyoruz" dedi.

Davutoğlu, Konya'daki temasları çerçevesinde Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti. Gerek Konya-Ankara arası hızlı tren, gerekse Mavi Tünel projelerinin aksamadan yürütüleceğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bunlar, Sayın Başbakanımızın yakından takip ettiği projelerdir. Kesin bir siyasi iradenin olduğu projelerdir. İnşallah en kısa zamanda bu önemli projeleri tamamlayacağız. Önümüzdeki dönemde Konyamızda ciddi bir kalkınma hamlesinin başlayacağına inanıyoruz. Bu arada önümüzdeki günlerde Konya'da bazı önemli toplantılar da yapılacak. Dün Sayın Başbakanımızın başkanlığında yaptığımız toplantıda Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun bundan sonraki ilk toplantısının, beş bakanımızın katılımıyla Konya'da yapılmasına karar verildi. Muhtemelen önümüzdeki hafta Perşembe günü bu toplantı gerçekleşecek.

"Bir gazetecinin, "Yunanistan hükümetinin, kıta sağınlığı alanı olan 6 mili aşarak petrol arama girişimleri olduğu yönünde iddialar var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, "Bu varsayımlar üzerine yorum yapmamak lazım. Sonuçta Ege'deki statü malumdur. Bütün tarafların bu statüye uyacağına inancımız tamdır. Türkiye çıkarlarını korumaya devam edecek. Bu anlamda bir gerilim beklemiyoruz" dedi.