Ege'de göçmenleri taşıyan bot battı

Ege Denizi'nde, yasa dışı göçmenleri taşıyan bot battı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 13 kişiyi kurtardı, 5 kişinin cesedine ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ege Denizi'nde yasa dışı göçmenleri taşıyan bot battı, 5 kişi öldü, 13 kişiyi ise Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi kurtardı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Aydın-Didim açıklarında yer alan Tavşan Adası yakınlarında, yasa dışı göçmenlerin bulunduğu bir lastik botun Saat 07.50 civarında battığı yönünde Sahil Güvenlik Komutanlığına ihbar geldiği bildirildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Alınan ihbar üzerine bölgeye intikal eden TCSG-21 Botu, denizden 11 yasa dışı göçmeni sağ olarak kurtarmış, 5 yasa dışı göçmenin de cesedini bulmuş, sonradan kurtarılan 2 yasa dışı göçmenle birlikte sağ kurtarılan kazazedeleri Aydın-Didim'e nakletmiştir. Kazazedeler ve hayatını kaybeden 5 yasa dışı göçmen, Didim Devlet Hastanesine sevk edilmiştir."

Açıklamada, batan botta toplam 19 kişinin bulunduğu ve halen 1 kişinin kayıp olduğunun belirtilmesi üzerine arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir CN-235 uçağı, bir AB-412 helikopteri ve altı bot ile devam edildiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir