Ekonomi dünyası referandumu değerlendirdi

Ekonomi dünyası anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasını değerlendirerek 'hayırlı olsun' yorumunda bulundular.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Sanayi Odası (İSO), DışEkonomik İlişkiler Kurulu (DEİK),Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve CNR Holding yaptıkları yazılı açıklama ile referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Referandum sonucunda hayata geçirilecek yeni sistemle güçlenen ve hızlanacak olan yönetim şekliyle daha hızlı kararlar almak ve icraata geçirmek mümkün olacaktır. Devletteki çarkların hızlanmasını ve bunun özel sektöre olumlu yansımasını bekliyoruz. Özel sektörümüz bundan sonra önünü daha rahat görebilecek, daha rahat risk alarak yatırım yapabilecektir" açıklamasını yaptı.

"İstikrar ve güven ile yatırımlar hızlanacak"

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, kararın tüm Türk halkı için hayırlara vesile olması yorumunda bulunurken, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte karşılaştığımız bürokratik engeller azalacak, karar alma mekanizması hızlı bir şekilde gerçekleşecek ve uygulamada yaşanan sorunlar azalacak. Yine aynı şekilde, yeni sisteminin sağladığı istikrar ve güven ile yatırımlar hızlanacak. Böylece hem üretim, hem istihdam hem de ihracatımız artacak" dedi.

Ekonominin ana gündem maddesi olması

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da sonuçların hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Ortaya çıkan sonucun milletimizin birlik ve beraberliği esas alınarak tüm sorumlular tarafından doğru bir şekilde analiz edilip değerlendirileceğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemin ekonominin ana gündem maddesi olduğu, seçim atmosferinin yaşanmayacağı, ülkemizi yarınlara taşıyacak yapısal reformların gerçekleştirileceği bir dönem olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"İş dünyası olarak ülke hizmetine katkı sağlayacağız"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Belirsizliğin ortadan kalkacağı bu yeni dönemde ekonominin ana gündem olacağını ve reformların hızlanacağını öngörüyoruz. Bizler de iş dünyası olarak hepimiz bu misyonun bir parçası hüviyetinde dün olduğu gibi bundan sonra da ülke hizmetine katkı sağlamaya çalışacağız" şeklinde açıklamada bulundu.

"Paydaşlarımızla yakın iş birliği içinde çalışacağız"

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem şu açıklamada bulundu:

"YASED olarak, bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de ülkemizin kalkınmasına katkı sağlama hedefimiz doğrultusunda, Türkiye ekonomisine yönelik yatırımcı ilgisinin artması, mevcut yatırımların verimliliğinin yükselmesi ve böylece ülkemizdeki refah artışının desteklenmesi amacıyla hükümetimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla yakın iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz"

"Ülke ekonomisinde iyileşme olacak"

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ise, "Türkiye nin ihtiyacı temel hak ve özgürlüklerin yanı sıra ekonomik özgülüklerin de önünü açacak, sosyal refahı artırmayı hedefleyen bir anayasa değişikliğinin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sandıktan evet çıkmış olması ülke ekonomisinde hatırı sayılır bir iyileşme sağlayacak." değerlendirmesini yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir