Ekonominin Binbir Yüzü kitapçılarda!

Rüştü Bozkurt, Türkiye'nin son 4 yılını "Ekonominin Binbir Yüzü"nde anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DÜNYA Gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt'un Ekonominin Binbir Yüzü isimli kitabı piyasaya çıktı. SomKitap'tan yayınlanan kitap, Bozkurt'un Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin dergisi Ekonomik Forum'da Ocak 2006 ile Aralık 2009 tarihleri arasında yayınlanmış 50 makalesinden oluşuyor.

Kitabın tanıtım toplantısı önceki akşam TOBB Levent yerleşkesinde yapıldı. Basın ve iş dünyasından birçok isimin katıldığı gecede, DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Başyazar Osman Arolat ve Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel konuşma yaptı. Her üç isimde Rüştü Bozkurt'la yaşadığı deneyimlere ve Bozkurt'un Türkiye ekonomisiyle ilgili sahip olduğu engin bilgilere vurgu yaparak, kitabın Türkiye ekonomisinin bir dönemine ışık tuttuğuna işaret etti.

Rüştü Bozkurt ise, kitabın "9 Amerikan makalesinden devşirilmiş 10. Türk makalesi" olmadığını söyleyerek, bu hisse kapılan okuyuculardan kitabı okumamalarını istedi. Kitapta yer alan makaleler "Yönünü arayan Artvin" gibi konulardan "Girişimci kişilik özellikleri ve kadın girişimcilerin önemi"e kadar çeşitli alanlara dair Rüştü Bozkurt'un görüşlerini içeriyor. Bozkurt'un uzmanlık alanı olan KOBİ‘ler ise makalelerde en çok irdelenen konuların başında yer alıyor.

Kitapta yer alan makalelerden bazıları ise şunlar: "Küçük ve orta ölçekli girişimcilikte değişen gündem, Kurumların işlerliği ve kalkınma ajansları için bir öneri, "Mal ve hizmet üretimi süreçleri" serisi, KOBİ‘ ler verimlilik konusunu nasıl ele almalı, Yöneticilerin büyük sorunu: Farklı olanı bilenden korku, İyi girişimci "proje-odaklı" çalışma yapabilendir, "Karşılaştırmalı üstünlüğü" nasıl yaratacağız?, Kaynak verimliliğinde temel etken: hukuk sistemi, Kriz ayıklama sürecini hızlandırır, Kriz sonrasında öncü alanlara yatırım, Yeni dönem ve yeni fırsatlar, Teşvik sistemleri nasıl tasarlanmalı, Tarımsal alandaki yatırımlar özen gerektiriyor, "Sektör entelektüeli"nin yararlarını hiç düşündünüz mü? ve Asıl önemli olan "ekonomi kültürü" yaratmak."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir