El Kaide'ye yönelik operasyon: 38 gözaltı

Cerrah, İstanbul'da gözaltına alınanların 12 farklı eyleme katıldıklarının belirlendiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, radikal sağ bir gruba yönelik İstanbul, İzmir ve Manisa'da düzenlenen operasyonda 38 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde yaptığı basın toplantısında, İstanbul, İzmir ve Manisa'da radikal sağ bir gruba yönelik operasyon gerçekleştirildiğini belirtti.

Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 23'ü İstanbul'da olmak üzere 38 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Cerrah, İstanbul'da gözaltına alınanların 12 farklı eyleme katıldıklarının belirlendiğini söyledi.

Zanlıların vukaatları

İstanbul'daki 23 kişinin yanı sıra İzmir'de 12, Manisa'da da 3 kişinin gözaltına alındığını anlatan Cerrah, İstanbul'da gözaltına alınan örgüt üyelerinin, bu yıl içerisinde Pendik'te bir kişinin silahla öldürülmesi ve bir kişinin de yaralanması, Maltepe'de bir kahvehane sahibinin silahla tehdit edilmesi ve bu olayın ardından kendilerini takip eden polislerden birinin yaralanması, Maltepe'de bir kuyumcunun uzun namlulu silah tehdidi ile gasp edilmesi ve iş yerindeki bir kişinin silahla vurularak yaralanması, Sultanbeyli, Pendik, Küçükçekmece ve Ümraniye'de 4 sigara dağıtım aracının gasp edilmesi, 3 ayrı ilçede 4 otomobilin çalınması olaylarına karıştıklarının belirlendiğini kaydetti.

Ele geçirilen dokümanlar

Cerrah, örgüt üyelerinin üst ve evlerinde yapılan aramalarda, 7 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, bir enjektör atan silah, bol miktarda örgütsel doküman, sahte nüfus cüzdanı, 4 çalıntı otomobil ile oluşturdukları eğitim merkezindeki öğrencilere verilen karne ve takdirnamelerin ele geçirildiği açıkladı. Cerrah, operasyonda gözaltına alınan 38 kişinin adli makamlara sevk edildiğini kaydetti.