Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde patlama

Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 3 polis şehit, 14'ü ağır 217 kişi yaralandı.. Yaralılardan 72'si taburcu oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bu sabah PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda 3 emniyet mensubu şehit oldu, 217 kişi yaralandı. Yaralılardan 72 tanesi taburcu oldu 145 tanesi çevre hastanelerde tedavi ediliyor.

Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı saat 09.20'de yapıldı. Teröristler bomba yüklü aracı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde 5 metrelik büyük bir çukur oluştu. Silah seslerinin duyulduğu bölgeye yaralılar için çok sayıda ambulans sevk edildi. Hastanelere kaldırılan yaralılar için kan anonsları yapıldı.

0.gif

"20 ağır yaralı var, 2 tanesi çok ağır"

Elazığ'da saldırının gerçekleştiği yerde incelemelerde bulunan ve burada açıklama yapan Başbakan Yıldırım, yaralıların durumu hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Yıldırım "Yaralılardan 72 tanesi taburcu oldu, 145 tanesi çevre hastanelerde tedavi ediliyor. 20 ağır yaralı var. Bunlardan 2 tanesi çok ağır,  14'ü durumu biraz daha ağır. Yaralılardan 85'i polis 60'ı sivil" dedi.

Valilikten saldırı açıklaması 

Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 09.15'te transit minibüs tipi bombalı bir araçla Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenlendiği bildirildi.      Açıklamada, "Bomba yüklü araç, Emniyet Müdürlüğünün çevre duvarının dışında patlatılmıştır. Saldırı neticesinde, 3 emniyet mensubu şehit olmuştur" denildi. Yaralıların tedavilerinin farklı hastanelerde devam ettiği kaydedilen açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğü belirtildi.  

00-002.gif

Yayın yasağı geldi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Hükümetten saldırı sonrası ilk açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Van ve Elazığ'da yapılan terör saldırıların ardından twitter adresinden açıklama yaptı.

2 terör saldırısını da kınayan Kurtulmuş, "Terör örgütünün adının PKK, DAİŞ ya da FETÖ olması farketmez. Ülkemize, milletimize ve insanlığa yönelmiş terör kaybetmeye mahkumdur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un açıklaması şöyle, "Dün gece Van'da, bu sabah Elazığ'da gerçekleştirilen hain, menfur saldırıları lanetliyorum. Saldırılarda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. İsimleri farklı ama aynı ellerin maşası terör örgütlerine karşı mücadelemiz terör son buluncaya kadar amansız şekilde devam edecek. Terör örgütünün adının PKK, DAİŞ ya da FETÖ olması farketmez. Ülkemize, milletimize ve insanlığa yönelmiş terör kaybetmeye mahkumdur. Ülkemize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza uzanan hainler, onları yönlendirenler ve işbirlikçileri gereken cevabı alacak."

Bomba yüklü minibüsle intihar eylemi

Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen intihar saldırısının, bomba yüklü minibüsle gerçekleştirildiği saptandı. Yapılan ilk incelemede ulaşılan bilgilere göre Malatya yönünden Elazığ'a gelen bomba yüklü kapalı kasa minibüs, Çayda Çıra Kavşağı'na ana yoldan saparak, 25 metre uzaklıktaki Emniyet Müdürlüğü bahçesine girmek istedi. Yayaların kullandığı kaldırım yolunda bir kaç metre ilerleyen bomba yüklü araçtaki intihar eylemcisi, duvar seviyesi ile hemen hemen eşit olan bahçeye girip burada bombayı patlatmaya çalıştı, ancak aracın duvar ve korkuluklara çarpmasıyla birlikte bahçeye giremeden duvarın dış tarafında patlayıcı yüklü minibüsü infilak ettirdi.

Patlamanın olduğu yerde yaklaşık 5 metre derinliğinde ve 10 metre çapında bir çukur oluştu. Patlamanın şiddetiyle Emniyet Müdürlüğü'nün ön cephesi ve yaklaşık 1 kilometre uzaklığa kadar binalarda hasar oluştu. Patlamayla birlikte bahçedeki bazı araçlar yanarken, hem çevrede park halinde olan hem de Malatya yolunda seyir halindeki 100'den fazla araç hasar gördü.

Geçici yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ  Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce bugün bomba yüklü araçla düzenlenen  saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.