Elvan: Millet, bütün katmanlarıyla şaha kalktı

Bakan Elvan'dan 15 Temmuz mesajı: Millet, bütün katmanlarıyla şaha kalktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LÜTFİ ELVAN - Kalkınma Bakanı

15 Temmuz kalkışması sıradan bir darbe kalkışması değildir. Kökü dışarıda, devlete sızan sapkın bir terör örgütünün Türkiye’yi ve Türk milletini bölme, parçalama projesidir. Milletimiz hemen tehlikenin farkına varmış, FETÖ terör örgütünün bu “işgal” girişimine meydan vermemiştir. İşgalciler, İstiklal Harbiyle akamete uğrayan hesaplarını FETÖ eliyle görmek istemişlerdir.

Milletimiz adeta ikinci bir İstiklal Savaşı vererek, adına yakışır bir şekilde kendi ülkesine, kendi devletine, kendi bayrağına, kendi milli bütünlüğüne, kendi iradesine, kendi demokrasisine, dahası kendi istikbaline sahip çıkmıştır.

Milletimiz dünyada ve Türkiye'de oynanan oyunların farkındadır. Darbecilerin, üst akıllarının hesaba katamadığı şey milletimizin ferasetidir, basiretidir, istiklal aşkıdır.

Mehmet Akif’in dediği gibi “Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal”. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla adeta bir millet bütün kesim ve katmanlarıyla şaha kalkmıştır.

Türkiye bir yapının, bir eğilimin, bir grubun ülkesi değildir; 80 Milyon Büyük Türk Milletinin ülkesidir. Bu ülkede milletimiz söz hakkının kimde olması gerektiğini 15 Temmuz’da dünyaya göstermiştir.

Bu konularda ilginizi çekebilir