Emekli Org. Karadayı hakkında suç duyurusu

ASDER Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Tanrıverdi, Karadayı hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı hakkında, basına yansıyan ses kayıtlarındaki sözleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adalet Sarayına ASDER üyesi bir grupla gelen Tanrıverdi, Karadayı hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere savcılığa verdi.

Daha sonra basına açıklamada bulunan Tanrıverdi, Genelkurmay Başkanının görev ve yetkilerinin kanunda belirtildiğini kaydetti.

Tanrıverdi, "Öncesi ve sonrası ile bir süreci içeren 28 Şubat 1997'de, zamanın Genelkurmay Başkanı, milletin yurt savunması için emrine verdiği silahlı kuvvetlerden aldığı güç ile bu kanunlarla verilen yetkilerin hududunu zorlayarak ve aşarak, millete olağanüstü bir dönem yaşatmıştır" diye konuştu.

Adnan Tanrıverdi, basına yansıyan ses kayıtları doğru ise Karadayı'nın eyleminin eski TCK'da 147, yeni TCK'da 312. maddede tanımlanan "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmak veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçunu oluşturduğunu savundu.