En büyük mağazasını 'Cadde'de açtı

Caribou Coffee, Türkiye pazarında ilk ve dünya pazarında en büyük mağazasını Bağdat Caddesi'nde açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Yıldız Holding ve Kuveytli Al Sayer Franchising Company ortaklığıyla Türkiye pazarına giren Caribou Coffee, ilk mağazasını açtı.
Yıldız Holding bünyesindeki Cafe Crown'ın yüzde 50'sinin Kuveytli Al Sayer Grubu'na satılmasının ardından açılan Bağdat Caddesi'ndeki Caribou Coffee, kahve zincirinin dünyadaki en büyük mağazası oldu.
Önümüzdeki süreçte spor tesislerinde bulunanlar dışındaki Cafe Crown mağazaları Caribou Coffee'ye dönüştürülecek.
Ülker'in perakende satışı yapılan kahve markası Cafe Crown ise aynı şekilde varlığını sürdürecek.
Caribou Coffee Dünya Başkanı Mike Tattersfield, Ortadoğu'da uzun süredir ortaklık kurdukları Al Sayer Grubu'ndan, bölgedeki fırsatları değerlendirmelerini istediklerini ve Türkiye'nin de bu fırsatlar arasında dikkatlerini çektiğini anlattı.
Tattersfield, "İlk olarak ülkeyi, gençliğini ve potansiyelini çok sevdik. Al Sayer Grubu, büyüklüğü, potansiyeli ve kahve pazarının durumu göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'yi düşünmemiz gerektiğini söyledi. Bizim için 'Evet' demek çok kolay oldu" diye konuştu.
"Marketlere de gireceğiz"
Tattersfield, öncelikle 150-200 mağazalık bir kahve zincirine ulaşarak, insanlarda bir sadakat oluşturduktan sonra marketlerde kendi markalarıyla kahve satmayı da planladıklarını ifade ederek, kahveyle ilgili bütün kanallarda yer almanın önemine işaret etti.
"10 yılda 150-200 mağazaya ulaşacağız"
Al Sayer Franchising Company Genel Müdürü Hamad Alsayer de, Türkiye'yi yalnızca kahve zincirleri açısından değil genel olarak yatırım için cazip bir ülke olarak gördüklerini belirtti.
Alsayer, "Ailemiz, Türkiye'deki yatırımlarını genişletmek istiyor. Özellikle inşaat, otomotiv, ticaret sektörlerine odaklanıyoruz. Türkiye pazarının, bir iş başlatmak için tüm potansiyele ve altyapıya sahip olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Alsayer, 150-200 mağazalık bir zincire 10 yıllık süre içinde ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir