En çok mobbingden şikayet geliyor

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu geçtiğimiz yıl etik dışı davranışla alakalı 326 başvuru aldı. En fazla şikayet psikolojik yıldırı anlamına gelen mobbingden geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Daire Başkanı Osman Sağlam, etik konusunda kamu görevlilerine eğitim verildiğini belirterek, "2013 yılında görevi kötüye kullanmaktan hediye almaya kadar etik dışı davranışla alakalı 326 başvuru yapıldı. Bunlar için en fazla psikolojik yıldırma dediğimiz mobbing konusunda şikayet aldık" dedi. 

Sağlam, yaptığı açıklamada, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu ile AB tarafından yürütülen etik eğitimi konusunda Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne bağlı 22 bölgede bin 250 yönetici ve çalışana etik konusunda eğitim verdiklerini söyledi. 

Kayseri'de de Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü çalışanlarına eğitim verdiklerini belirten Sağlam, ülke genelinde genel manada etik konusunda farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguladı. 

Bu konuda eğitim çalışmalarını hızlandırdıklarını dile getiren Sağlam, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde yetiştirilen 22 etik eğiticinin aldıkları eğitimleri bölgelerde uyguladıklarını ifade etti. 

Eğitimlerin hem yöneticileri hem de çalışanları kapsamasına özen gösterdiklerine dikkati çeken Sağlam, şunları kaydetti: 

"Bu eğitim faaliyetlerinde 2005 yılında yapılandırmış olduğumuz etik davranış kodlarını tartıştırıyoruz, farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Etik konusunun Türkiye genelinde yaygınlaştırılması gerekiyor. 2013 yılında görevi kötüye kullanmaktan hediye almaya kadar etik dışı davranışla alakalı 326 başvuru yapıldı. Bunların için en fazla psikolojik yıldırma dediğimiz mobbing konusunda şikayet aldık. Bizde eğitimlerde mobbing başta olmak üzere hediye almadan tutun da nezaket ve saygı konularına kadar belirlediğimiz 18 konu üzerinde tartışıyoruz. Amacımız farkındalık oluşturmak. Halka güzel yaklaşmak konusunda herkesin görevini tam olarak yapmasına olanak tanımaya çalışıyoruz"  

Bu konularda ilginizi çekebilir