En iyi otomobili tasarlayana 10 bin lira

ÖİB'nin düzenlediği Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması'nda birinci olanlara 10 bin lira verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle hayata geçirilen "Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması"nda toplam 228 bin lira para ödülü dağıtılacak.

OİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye otomotiv sektöründe ilk kez gerçekleştirilen yarışma için başvurular 22 Ocakta başlayacak.

Tasarımcılar, mucitler ve değerli bir fikri olan herkes için otomotiv sektörüyle ilgili çalışmalarını sunabilecekleri bir platform sağlayan yarışmanın başvuruları 20 Nisana kadar sürecek.

"www.otomotivprojeyarismasi.com" ve "www.otomotivprojepazari.com" internet adreslerinden bilginin alınabileceği proje pazarı ve tasarım yarışmasında farklı kategorilerde toplam 228 bin lira para ödülü dağıtılacak ve yurt dışında eğitim imkanı sağlanacak.

"Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması", sektörde çalışan profesyoneller, araştırmacılar, akademisyenler, ilgili dallarda eğitim alan öğrenciler ve otomobil tutkunlarını içine alan geniş bir kitlenin yaratıcı fikirlerini ortaya koyabileceği, "Proje Pazarı" ve "Tasarım Yarışması" olmak üzere iki farklı projeyi kapsıyor.

"Otomotiv Tasarım Yarışması", üniversite öğrencileri, profesyonel çevreler ile değerli bir fikri olan ve katılım kriterlerini karşılayan herkese açık bir yarışma olarak düzenleniyor. Katılımcılardan özgün ve yenilikçi projeler geliştirilmesinin beklendiği yarışma, komponent bazında, ergonomi, yenilenebilir enerji-çevre, emniyet, mekanik fonksiyonellik olmak üzere 4 kategoride katılıma açık olacak.

"Ar-Ge Proje Pazarı" yarışması ise akademik ve bilimsel araştırma faaliyeti yürüten üniversite, araştırma merkezi ve firmalar, sanayiciler, profesyonel olarak bu işle ilgilenen tüm birey ve ekiplerin projelerinin sanayiye kazandırılması amacıyla düzenleniyor. Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenerek yapılması istenen Ar-Ge projeleri, Otomotiv Tasarım Yarışması'nda olduğu gibi 4 farklı kategoride ele alınıyor. Yarışma sonunda, projeleri seçilen araştırmacı ve akademisyenlerin tasarımlarını sunabileceği ve sanayicilerle bir araya gelerek bire bir görüşme olanağına sahip olacakları bir sergi düzenlenecek.

Birinciler 10 bin, ikinciler 6 bin, üçüncüler 3 bin lira kazanacak

Ar-Ge Proje Pazarı için her kategoriden ilk üçe girenler ödüllendirilirken, Otomotiv Proje Yarışması'nda profesyoneller ve üniversite öğrencileri için ayrı değerlendirme yapılacak ve yine her kategoriden ilk üçe girenler ödüllendirilecek. Birinciler 10 bin lira, ikinciler 6 bin, üçüncüler ise 3 bin lira ödül kazanacak.

Otomotiv Tasarım Yarışması'nda dereceye giren iki tasarımcı, Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle eğitim ve aylık bin 500 dolarlık yaşam masraflarının karşılandığı iki yıllık yurt dışı eğitim imkanını elde edecek.

"Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması", 17-18 Mayısta, İstanbul Haliç Sütlüce Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek ödül töreni, Ar-Ge Proje Pazarı sergisi ve konferansları kapsayan törenle sona erecek.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir