En kötü senaryolara karşı hazırız

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'deki olaylarla ilgili, "Sivil-asker en kötü senaryolara karşı hazırlığımızı da yapmış vaziyetteyiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Suriye'yi biz günlük istihbaratla çok yakın takip ediyoruz ve çok detaylı takip ediyoruz. Sivil-asker en kötü senaryolara karşı hazırlığımızı da yapmış vaziyetteyiz" dedi.

Gül, Tarabya'da öğle yemeğini yediği restorandan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Suriye'deki gelişmelerle ilgili bir soru üzerine Gül, şunları söyledi:

"Suriye'yi biz günlük istihbaratla çok yakın takip ediyoruz ve çok detaylı takip ediyoruz. Sivil-asker en kötü senaryolara karşı hazırlığımızı da yapmış vaziyetteyiz. Tabii ki hiçbir zaman en kötü gelişmelerin olmasını arzu etmeyiz ama maalesef işlerin de iyi istikamette gitmediği çok açık bir şekilde gözüküyor. Dolayısıyla Türkiye'nin her türlü şartlara karşı hazırlığı yapılmıştır. Ne gerekirse o tedbirler hep alınacaktır. Gerçekten üzüntüyle takip ediyoruz."

Gül, can kaybının giderek çoğaldığını ifade ederek, "Tam tersi durması gerekirken. Suriye, hem komşumuz, hem akrabalarımız, hem kardeşlerimiz. Dolayısıyla halkın karşı karşıya kaldığı durum bizi yakından ilgilendiriyor ve onun için çok yakın takibe devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Gül'den seçim tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimiyle ilgili olarak, şunları kaydetti:

"Pazar günü herkesin hangi şartlar altında olursa olsun gidip oyunu kullanmasını tavsiye ederim. Bu bir vatandaşlık görevidir. Hiç kimse baskı altında tutamaz, hiç kimse engelleyemez. Herkes gönlünden nasıl geçiyorsa gidip o görevini vatan için yapması gerekir. Bu bakımdan bütün vatandaşlarımdan gidip oylarını kullanmalarını, bu konuda da hiç kimseden çekinmemeye, korkmamaya veya herhangi bir engel varsa bu engelden hemen güvenlik güçlerine, devletin yetkililerine haber verip o imkanların sağlamalarının temin edilmesini hatırlatırım."

Bu konularda ilginizi çekebilir