En pahalı ürün ikinci gün satıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Atasay Geleneksel Altın Çadır Günleri'nin ikinci gününde çadırın en pahalı ürünü olan pırlanta gerdanlık alıcı buldu. Fransa'dan gelen bir Türk çiftinin satın aldığı gerdanlığın çadır fiyatı 33 bin 770 TL.

Türk mücevher sektörünün öncü markası Atasay Mücevherat'ın bu yıl 3.'sünü düzenlediği Geleneksel Altın Çadır Günleri'nin en pahalı ürünü ikinci günde alıcı buldu. 1.5 günde 6 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Altın Çadır'da satışa sunulan pırlanta gerdanlık Fransa'da yaşayan Türk bir çift tarafından satın alındı. Mağaza fiyatı 48 bin 295 TL olan ve Altın Çadır'da 33 bin 770 TL'ye satışa sunulan pırlanta gerdanlığı alan müşteri, pırlanta gerdanlığın takımı olan küpeyi de 5 bin 840 liraya satın aldı. Çift, pırlanta gerdanlık ve küpe için toplam 39 bin 610 lirayı nakit ödedi.
Hindistan'dan bile müşteri geldi

Fransa, Türkmenistan, Slovenya, Yunanistan ve Hindistan'dan bile müşterilerin geldiği Altın Çadır, soğuk havaya rağmen ikinci gününde de büyük ilgi gördü. Müşterilerin sabahın erken saatlerinden itibaren geldiği Altın Çadır'ın önünde uzun kuyruklar oluştu. Yoğun ilgi nedeniyle kapıları erken açılan çadıra 20'şer kişilik gruplar halinde alınan müşteriler, gece saat 22:00'a kadar süren çadırı terk etmek istemeyince Altın Çadır'ın kapanması saat 23:00'ı buldu.

'Sektördeki dönüşümün önemli bir kilometre taşı'
Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, geleneksel Atasay Altın Çadır Günleri'nin sektördeki dönüşümün önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Atasay Altın Çadır Günleri'ne geçtiğimiz iki yılda çok büyük bir ilgi olduğunu hatırlatan Kamer, "Altın Çadır Günleri ile mücevhere ulaşımı mümkün hale getirdik. Çok sayıda müşterimiz çadırı kendi illerinde kurmamızı istiyor. Bu yoğun talep karşısında bu yıl çevre il ve İstanbul'un ilçelerinden servis kaldırmaya karar verdik" dedi. Son yıllarda tüm dünyada lüks markaların "ulaşılabilir lüks" stratejisiyle hareket ederek daha geniş müşteri kitlesine ulaşmayı amaçladıklarına dikkat çeken Kamer, "Lüksün hızlı tüketime konu olması, Avrupa'da 2000'li yılların ortalarından itibaren etkili olan bir trend. Bu durum 'Lüksün Demokratikleşmesi' olarak da adlandırılıyor. Mücevher sektörü de son 2-3 yıldır yeniden lüksün parlayan yıldızı oldu ve lüksün demokratikleşmesi stratejisi bu sektörde de uygulanıyor. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz geleneksel Atasay Altın Çadır Günleri ile biz de Türkiye'de mücevher sektöründe lüksün demokratikleşmesine öncülük ediyoruz" dedi.

Dört farklı ilden servis var
9 Aralık 2012 Pazar akşamına kadar sürecek olan Atasay Altın Çadır Günleri'ne yurdun dört bir yanından gelen yoğun ilgi nedeniyle bu yıl İstanbul'un ilçelerinden ve çevre illerden servis hizmeti de sağlandı. Önceki yıllarda Yenibosna'dan servis hizmeti sunduklarını hatırlatan Atasay Mağazalar Koordinatörü Aytaç Demir, "Bu yıl ise yoğun talep üzerine Tekirdağ, Kocaeli, Adapazarı ve Edirne'den gelmek isteyen müşterilerimiz için de ulaşım imkanı sağladık. İstanbul'dan ise Kadıköy, Pendik, Sarıyer, Ümraniye, Yenikapı ve Kabataş'tan (Bursa ve Yalova'dan gelecekler için) servis kaldırıyoruz. Bunun yanı sıra her gün Yenibosna metrobüs durağından da (Koçtaş'ın önü) servislerimiz var. Araçların kapasitesi sınırlı olduğu için şehir dışından gelecek müşterilerimizin 444 4 282 numaralı telefonu arayıp, isimlerini yazdırmaları gerekiyor" dedi.